Hernández (Cs) puntualitza Serracant i Fernàndez sobre Artextil: sí s’investiga la compra

El portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, puntualitza la versió dels exalcaldes i màxims responsables d’Urbanisme en el darrer mandat, Maties Serracant i Juli Fernàndez, que asseguren que no hi ha cap investigació oberta que afecti directament l’adquisició de l’Artextil per part de l’Ajuntament sinó que s’investiga la compra prèvia.

Des del grup municipal de Ciutadans, així com també les altres formacions i els exalcaldes de l’anterior govern, s’han posicionat envers l‘escàndol de la compra de l’Artextil. L’ara regidor de la Crida i llavors  alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i l’abans regidor d’Urbanisme, ara regidor a l’oposició, Juli Fernàndez, han defensat la compra de l’Artextil, que van tancar per 3,2 milions. Després d’escoltar les seves declaracions, el portaveu de Ciutadans a Sabadell, Adrián Hernández, conclou que “Serracant i Fernández menteixen”.

Hernández ha argumentat que, contràriament al que els que van ser alcaldes de Sabadell asseguraven en roda de premsa, sí que hi ha una investigació oberta que estudia “de forma específica la compra de l’Artextil per part de l’anterior govern”. Tanmateix, el portaveu ha assegurat que les explicacions de Serracant i Fernàndez van ser a nivell general raonables.

Ciutadans es va abstenir, tot i tenir sospites 

Hernández recorda que Ciutadans “ja va avisar”, al ple municipal, “que la compra de l’Artextil no quadrava”. Tot i així, el seu grup es va abstenir. Com tenien sospites, van decidir, l’octubre de 2019, demanar l’expedient de la compra.

Quan, al novembre, van poder accedir a aquesta informació, es van adonar que “al registre no sortia a quin preu va adquirir la compra l’anterior propietari”, segons explica Hernández. Tot i adonar-se’n de que, definitivament, les dades no quadraven, van decidir “no dir res al govern ni a cap grup municipal” perquè intuïen que hi havia una investigació oberta.

Foto portada: Adrián Hernández (portaveu) i la regidora Laura Casado. Autor: I.Juárez.

Comments are closed.