Herrera (ICV-EUiA): “Si no votem el 25M, Botín aplaudirà amb les orelles”

  • ICV-EUiA fa el seu acte central a la ciutat davant un centenar de persones a la Plana del Pintor.

  • Els ecosocialistes busquen vots entre socialistes desencantats i urgeixen a fugir de l’abstenció el proper diumenge.

Acte central d’ICV-EUiA durant la campanya de les eleccions al Parlament Europeu a Sabadell. Un centenar de persones han seguit aquest diumenge l’acte del copresident d’ICV, Joan Herrera, i el portaveu del grup parlamentari i regidor a Sabadell, Joan Mena. Els dos han urgit la ciutadania d’esquerres a votar per frenar els conservadors europeus, espanyols i catalans. Han convingut que “els socialistes ja no serveixen per plantar cara a la dreta”.

Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa vol disputar al PSC l’hegemonia de l’esquerra a Catalunya i ha centrat bona part de l’acte en la incapacitat actual dels socialistes per plantar cara a la dreta. Joan Mena (EUiA) ha recordat com el PSOE i el PP es van posar d’acord ràpidament per canviar la Constitució Espanyola i garantir el pagament del deute per sobre de les polítiques socials. Així mateix, Mena ha assegurat que a escala local el PSC actua com “la pitjor de les patronals” per exemple amb els acomidaments a Vimusa, que han deixat sense feina a col·lectius en difícil inclusió laboral (majors de 55 anys, dones embarassades, dones amb familiars a càrrec).

El PSC-PSOE i el PP segur que no són el mateix. Uns s’aixequen del llit amb el peu esquerre i els altres ho fan amb el peu dret. Però els dos s’aixequen del mateix llit perquè se’n van a dormir junts”, ha dit Mena, aixecant els aplaudiments del centenar de simpatitzants i militants ecosocialistes presents al local de l’associació de veïns de la Plana del Pintor.

Herrera també ha aprofundit en les relacions entre el socialisme i la dreta. “Si vaig a Brusel·les, veig que els socialistes governen amb la dreta. No són el mateix però la socialdemocràcia ha deixat de fer la seva funció: a Alemanya governen amb Merkel, a França o a Espanya. Votar els socialistes ja no serveix per aturar la dreta”.

Tot i així, el copresident d’ICV sobretot ha animat la classe treballadora a passar per les urnes.

Si no votem el 25M, [Emilio] Botín [president del Banco Santander Central Hispano] aplaudirà amb les orelles; els dirigents de les elèctriques també aplaudiran amb les orelles. Si no posem posem una autopista perquè ens segueixin asaltant drets”.

Herrera ha recordat que el número de milionaris s’ha multiplicat en els darrers anys, mentre que Catalunya és una de les zones europees més desiguals. “Quan des dels governs o els parlaments diuen que no hi ha alternatives a les retallades, el que diuen és que volen seguir assaltant els nostres drets. Hi ha qui canvia lleis amb una trucada de telèfon. Amb la que ha caigut des de l’any 2009 [últimes eleccions al Parlament] ara ens quedarem a casa?”.

Joan Herrera i Joan Mena
El president de l'AA.VV, Herrera i Mena, aquest diumenge. Autor: J.d.A.

Els dos dirigents de la coalició roig i verda han assegurat que volen garantir els drets a Brussel·les, també el dret a decidir de Catalunya, mentre que CiU i ERC només es centren en aquest últim. “CiU diu sí a la banca i sí a tot allò que ens està arruinant”, ha dit Herrera mentre que Mena assegura que no es poden desvincular drets nacionals i drets socials i civils. “El 25M escollim entre la dignitat de Panrico o la patronal”, ha acabat Mena.

Foto portada: Joan Herrera, al local de l’AA.VV La Plana del Pintor, aquest diumenge. Autor: J.d.A.