Hi haurà ple el dia 1 d’octubre… els partits independentistes estudien formes de protesta

Malgrat la petició dels partits independentistes (ERC, Crida i Junts) de posposar el ple ordinari del mes d’octubre per la coincidència amb les mobilitzacions pels dos anys del referèndum unilateral de l’1 d’octubre, finalment hi haurà plenari el proper dimarts. A l’hora de sempre, malgrat la proposta del govern socialista de traspassar el ple al matí. 

La Junta de Portaveus ha debatut aquest dijous la petició d’Esquerra, la Crida i Junts per posposar el ple. Coincideix amb l’1 d’octubre. Una jornada on hi ha previstes diverses mobilitzacions en coincidència amb el segon aniversari del referèndum unilateral d’independència. Finalment, el ple es farà. I a l’hora habitual: les cinc de la tarda. Fonts municipals apunten que el govern ha proposat fer el ple al matí per facilitar l’assistència a les mobilitzacions però mantenint el dia 1 per evitar “distorsions administratives”. Els partits independentistes han rebutjat aquesta proposta. Vist que no ha tingut èxit, Marta Farrés ha convocat el ple dimarts 1 d’octubre a les cinc de la tarda.

ERC i la Crida estudien el seu posicionament

Fonts d’Esquerra Republicana han assegurat a aquest digital que l’1 d’octubre no hi ha d’haver ple i estudien ara com plantegen la sessió ordinària. Demà explicaran el seu posicionament en roda de premsa. No descarten accions de protesta.




La portaveu municipal de la Crida per Sabadell, Nani Valero, lamenta la decisió de Farrés. Assegura que han fet diverses propostes per evitar el ple dimarts 1 d’octubre. Per exemple, convocar-lo dissabte 5 d’octubre per facilitar l’assistència ciutadana a la sessió ja que, segons asseguren ja hi ha hagut masses plenaris al matí. Durant la constitució de l’Ajuntament, Podemos va defensar fer els plens en dissabte, recorda la Crida. Als anticapitalistes no els semblaria una mala sortida pel ple d’octubre, però no s’ha tingut en compte, diuen. Valero reconeix que canviar la sessió de dia comporta algunes molèsties administratives. Però detalla que l’ordre del dia només té 15 dictamens i que, en aquest cas, modificar la data d’uns expedients “són coses que poden passar”. Els anticapitalistes no han decidit encara com plantegen la sessió però ja han mostrat aquest dijous el seu “desacord” amb la decisió de Farrés.

Junts marxarà del ple a mitja sessió

Els regidors de Junts per Sabadell assistiran a la sessió. Però l’abandonaran un cop finalitzi la part executiva, on es debaten els dictamens que l’executiu porta a aprovació. Un cop finalitzi la primera part del plenari, sortiran de la sala quan doni inici la part deliberativa, on els grups municipals presenten les seves mocions.

Cs demanarà que descomptin part de l’assignació a Junts

Quan s’ha sabut aquesta decisió del grup liderat per Lourdes Ciuró, el portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, ha fet públic des de Twitter que demanarà que descomptin als de Ciuró la part proporcional de l’assignació per “absentisme”.

Foto portada: el darrer ple municipal, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

Comments are closed.