Hisenda tornarà els dos milions que el govern socialista va pagar per l’IVA de la Pista Coberta

El Tribunal Econòmic Administratiu central de Madrid declara no ajustades a dret les reclamacions de l’AEAT i anul·la les sancions i imposades a l’Ajuntament, fet que comportarà el retorn de més de 2 milions d’euros de l’agència tributària. La polèmica va comportar dures crítiques al govern socialista, formació que ara reivindica la seva gestió.

El passat estiu de 2012 l’Agència Estatal d’Administració tributària (AEAT) va dictar una resolució a l’empresa Sabadell Equipaments i Serveis SL, encarregada de la Pista Coberta d’atletisme de Sabadell, a pagar gairebé dos milions d’euros. Els antecedents van venir donats arran de què, l’empresa, que va ser creada per gestionar la pista coberta d’atletisme, va donar-se d’alta a l’IVA el febrer de 2011, tot just quan va començar l’activitat en les instal·lacions.

A partir d’aquest punt es van reclamar el retorn de l’impost que marcava la llei. I així es va produir fins al juny de 2012, en què la AEAT va reclamar el retorn de l’IVA d’acord amb un canvi de criteri d’interpretació de la normativa tributària vigent. Així doncs l’empresa va respondre amb diferents al·legacions i reclamacions que es van creure necessaris per a defensar els seus drets, però finalment van ser sancionats.

Ayuso: “tenim la consciència tranquil·la”

El cas va comportar tota una tempesta política durant la segona meitat de l’any 2013. La llavors oposició va criticar la gestió socialista, personalitzada en el tinent d’alcalde Josep Ayuso (avui portaveu del PSC) mentre que el govern socialista mantenia a tort i a dret que tot es devia a un canvi de criteri d’Hisenda. Aclarit el tema a través dels tribunals, Ayuso reivindica la seva gestió.

En aquells moments diferents grups municipals van criticar els fets i van demanar la meva dimissió com a tinent d’alcalde d’Economia. Nosaltres vam defensar que sempre que tot s’havia fet bé, amb el compliment estricte de la legalitat, per aquest motiu podem dir de tenir la consciència ben tranquil·la”.

En el seu moment, l’Entesa va demanar la dimissio d’Ayuso (més info: ‘Fons d’aturats per tapar forats?‘). També ICV, la portaveu de la qual, Carme Garcia, va dir que Ayuso havia volgut fer la “pirula” a Hisenda (més info: ‘ICV demana tres dimissions’).

Així doncs el grup socialista demana a l’actual govern la màxima celeritat en reclamar el retorn des dos milions d’euros i que es reconegui la feina feta durant el govern dels socialistes que defensaven els interessos de la ciutat. A més a més d’afirmar que el retorn d’aquests diners ajudarà a l’empresa municipal a continuar millorant el servei que ofereix.

Foto portada: Ayuso, en una imatge d’axiu. Autor: David B.

Comments are closed.