Foto portada: Txell Bonet i Bernat Pegueroles, dirigint-se als assistents. Autor: @OmniumSabadell via Twitter.

Homenatge a l’1 d’octubre

El barri de Gràcia ha estat l’escenari aquest dissabte d’un acte “d’homenatge” a l’1 d’octubre convocat per l’esquerra anticapitalista de la ciutat i les entitats independentistes. A més de l’alcalde, Maties Serracant, i altres ponents hi han tingut un paper destacat les parelles de Carme Forcadell i de Jordi Cuixart, Txell Bonet i Bernat Pegueroles. 

L’acte ha estat organitzat pel Moviment Popular de Sabadell, l’ANC i Òmnium, entre altres. Ha comptat amb parlaments de representants de les entitats sobiranistes, del Comitè de Defensa de la República de Sabadell, de l’alcalde, Maties Serracant, i també de Bonet i Pegueroles. Els familiars han assegurat que “tots sabem” que els presos són innocents. Pegueroles ha llegit una carta de Forcadell. Per la seva part, la parella de Cuixart manté que l’independentisme ha de buscar els seus punts comuns. Cuixart fa més de onze mesos que és en presó preventiva i aquest diumenge en farà sis mesos que hi va entrar l’expresidenta del Parlament.

Crítiques del CDR

Per la seva part, Serracant ha definit Sabadell com una ciutat “clarament catalanista i compromesa amb la llibertat i la democràcia” i ha recordat que el ple municipal té una majoria de regidors favorables al dret a decidir. L’acte també ha tingut presència del CDR, qui la passada tardor es va sentir “traïts” per la “classe política”. “Ens sentim enganyats i estafats”, ha dit Txus Merino, del CDR. L’homenatge a l’1-O ha acabat amb un sopar groc a benefici de les caixes de resistència dels presos.

Foto portada: Txell Bonet i Bernat Pegueroles, dirigint-se als assistents. Autor: @OmniumSabadell via Twitter.

Comments are closed.