Francesc Homs

Homs: “seure a parlar amb els independentistes va fer caure Pedro Sánchez“

El diputat del Partit Demòcrata Català a Madrid, Francesc Homs, sosté que el PSOE s’haurà de mullar sobre si posar les urnes és un delicte. El Tribunal Suprem va demanar aquest dijous al Congrés el permís (el suplicatori) per jutjar Homs per desobediència i prevaricació pel seu paper durant el procés participatiu del 9 de novembre de 2014, quan era conseller de Presidència de la Generalitat.

Homs assegura que serà un “suplicatori singular”, diferent als que s’han debatut fins ara a la cambra espanyola.

Podrem parlar políticament si posar urnes és un delicte o un tema de democràcia. Nosaltres ho tenim clar. Posar les urnes no pot ser un delicte mai. Compto que hi haurà grups que no compartiran que posar urnes és un delicte. A mi fa temps em consta que Podemos va expressar que no donaran suport al suplicatori. El PP i Ciudadanos faran tot el que puguin, perquè tenen una cultura antidemocràtica, per jutjar com un delinqüent a algú per posar urnes. I el que decantarà la balança serà veure que farà el PSOE”, ha assegurat a les portes de l’ESDi, on ha participat en una trobada.

No és optimista respecte a la situació del Partit Socialista ja que, al seu parer, la caiguda de Pedro Sánchez és causada simplement per “seure a parlar” amb els independentistes. Ha rebutjat que hi hagués cap pacte però ha reconegut converses inicials. Res més que “prolegòmens”, ha dit.

Sánchez té l’atreviment de seure a parlar amb el diferent i se’l carreguen. Això és la política espanyola. S’han carregat tot un secretari general del PSOE per haver-se atrevit a intentar parlar amb nosaltres, a entendre mútuament el que passa. Només van ser els prolegòmens. Un festeig inicial sense enllaç i ja se l’han carregat. El pretext per passar-se per la piconadora el seu secretari general sense cap solució. I ara estan en el desconcert perquè no saben que han de fer: si fer a Rajoy president o no”, ha apuntat. “Serveixi això per entendre on som. La política espanyola és un mur en contra de Catalunya i la mobilització és brutal. Mai hi ha hagut una operació d’acarnissament tan bèstia com la viscuda per Pedro Sánchez. Si algú creu que hi ha marge per actuar en la política espanyola, és que no té ganes de reconèixer com va la realitat”.

En aquest sentit, Homs es mostra satisfet pels resultats del debat de Política General del Parlament de Catalunya, i pel fet que els sobiranistes es mostren determinats en el seu full de ruta.

La reforma de l’Impost de Societats és un “atracament”

Homs considera una “bestiesa” la reforma de l’Impost de Societats que “traurà 8.000 milions d’euros de l’economia productiva”. “És un atracament a mà armada i un cop dur a finals d’any a la tresoreria de les empreses”, manté. Tot per la mala tasca del ministeri d’Hisenda, a qui no li quadren els números, segons sosté Homs, que ha estat acompanyat per la diputada sabadellenca Lourdes Ciuró i altres com Carles Campuzano o Míriam Nogueras

Foto portada: Homs, aquest matí. Autor: David B. 

Comments are closed.