La Crida vol activar ja l’hospital temporal

La Crida per Sabadell demana activar d’una vegada l’hospital Temporal del Vallès, és a dir el dispositiu hospitalari en que s’ha convertit la pista coberta d’atletisme des del mes d’abril. Des de llavors està preparat per si cal activar-lo però, sense entrar en la polèmica política, ni tan sols va obrir les portes quan el Taulí tenia 600 pacients Covid ni ara quan es vol mantenir l’assistència a la resta de malalties malgrat la segona onada. Els anticapitalistes creuen que s’estan desatenent altres malalties mentre el Parc Taulí es bolca en la Covid-19. 

Durant la primera onada de la Covid-19, l’hospital Parc Taulí es va convertir en un hospital gairebé 100 per cent Covid. És a dir, tots els hospitalitzats tant a l’hospital com a l’Albada o el VII Centenari tenien aquesta malaltia. La resta es van derivar a altres hospitals, excepte l’àrea de neonats, salut mental i urgències.

Aquest fet es deixarà notar en les llistes d’espera, que de ben segur augmentaran. Se sap que s’han fet menys diagnòstics de càncer de mama, i més tardans, segons denúncia la portaveu municipal de la Crida, Nani Valero, qui alerta de les “greus” conseqüències a mig termini. “El mateix està succeint amb totes les patologies que no són Covid”, alerta Valero.

Durant aquesta segona onada no es pot repetir la situació, creu la Crida, qui demana a la Generalitat i també a l’Ajuntament que posin en funcionament l’hospital Temporal del Vallès, a la Pista Coberta. “És urgent i necessària”, diu.

“Encara esperem l’hospital Ernest Lluch”

La Crida recorda que la manca de recursos sanitaris a l’àmbit Sabadell ve de lluny, que “abans de la sacsejada de la pandèmia ja es trobava sota mínims tant a nivell de recursos com a nivell de personal sanitari”. Ells porten les causes fins les retallades del govern català fa una dècada. Reclamen construir l’hospital Ernest Lluch, entre Ripollet i Montcada. “Encara l’estem esperant”, diu Valero. I també donar més recursos als serveis d’atenció primària, que estan “reduïts al mínim”.

Foto portada: muntatge de l’hospital temporal, a l’abril. Autor: David B. 

Comments are closed.