Foto portada: Gibert, Iceta i Menor. Autor: J.d.A.

Iceta: “volem acords; no revenja”

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, sosté “hi ha gent molt equivocada que pensa que la victòria d’uns arregla el problema. Volem acords; no revenga. Volem imaginar i construir una política diferent dels blocs”.

El primer secretari socialista, Miquel Iceta, ha demanat “preservar els espais on s’exerceix el vot” però jutja “estrambòtica” la prohibició del color  groc en alguns espais, com les fonts de Montjuïc. “És evident que si algú el vol utilitzar com a arma de propaganda la Junta Electoral sigui especialment curosa”, ha assegurat, no obstant. No obstant, ha assegurat respectar les decisions. “Però esperem que es produeixi amb la mesura oportuna; els colors de tots; no m’agradaria que es prohibís el color vermell només perquè sigui el color de les sigles del PSC”.

Anar més enllà dels blocs

Pel que fa a configurar un bloc constitucionalista, Iceta ha assegurat que cal anar més enllà de la política de blocs, i del llenguatge gairebé “bèl·lic” de Xavier Garcia Albiol, que s’ha mostrat disposat a “arrassar” tota l’obra nacionalista a Catalunya. “Sóc conscient que ell quan arriba a un govern vol arrassar amb tot. Una política de guanyadors i perdedors no és la millor eina per Catalunya. Els blocs ens paralitzaran, ens desgastaran i ens allunyen de l’estabilitat i la prosperitat. D’altra banda, ha augurat que si Ciutadans guanya les eleccions Catalunya no guanyarà en el sistema de finançament. Sobre el retorn de les obres de Sixena, s’ha mostrat poc partidari d’accelerar les decisions judicials.

Iceta ha visitat Sabadell per copsar les opinions del teixit empresarial sabadellenc i vallesà, acompanyat de l’exdiputat i primer secretari local, Pol Gibert. Iceta manté que cal retornar l’estabilitat per no expulsar els inversors, “sobretot els estrangers”. “Necessitem estabilitat i fugir d’incerteses”, ha seguit. El primer secretari socialista s’ha reunit amb una delegació d’empresaris durant aquest matí a Sabadell. “Cal tenir certeses de que no hi haurà canvis sobtats de lleis, riscos de quedar fora, ni un minut de la UE i crear un clima favorable a l’activitat econòmica i la inversió, no fer ziga-zagues en temes fiscals ni ambientals i cercar el pacte entre els agents econòmics i socials.

Visita a empreses

El candidat socialista ha comparegut acompanyat de l’exdiputat i candidat al Parlament Pol Gibert, i de l’alcaldessa de Badia, Eva Menor. Entre altres empreses, ha visitat Huayi, abans Unitat Hermètica.

Foto portada: Gibert, Iceta i Menor. Autor: J.d.A.

Comments are closed.