ICV fa una crida a l’esquerra per anar junts a les eleccions

Iniciativa per Cataluya Verds, que ha liderat el govern municipal durant 20 dels 35 anys de la democràcia a la ciutat però ara només té dos regidors a l’oposició, fa una crida a la resta de forces d’esquerra per comparèixer conjuntament a les eleccions municipals de 2015. Els ecosocialistes han presentat una comissió que treballarà per aconseguir un front d’esquerres que pugui ser la llista més votada l’any vinent.

Amb presència de representants de l’Entesa, EUiA i Esquerra Republicana, Iniciativa per Catalunya Verds ha fet aquesta crida posant en valor que són un partit de mobilització al carrer i a la vegada un partit de govern per canviar la realitat. “És un fet indisociable a Iniciativa”, ha assegurat l’advocat Josep Maria Matencio. “Volem sumar i canalitzar la mobilització social”, ha afegit.

Pérez, Matencio, Camats, López, Garcia i Berlanga, al casal Pere Quart.

L’acte ha estat presentat per l’encara portaveu d’ICV a l’Ajuntament, Carme Garcia, que ho deixarà en breu per facilitar l’hipotètic acord. Margarita Pérez, vinculada a temes socials, ha exposat el risc de tenir un Ajuntament amb vuit o nou formacions polítiques, molt fragmentat i amb poques possibilitats d’arribar a acords. En canvi, afegeix que “hi ha un sector relativament ampli de gent que es mou per la unitat”. Per la seva part, el copresident d’ICV a Sabadell, Josep López, ha assegurat que “cal un compromís a favor de la unitat per canviar les coses a la ciutat, per posar l’ètica com a fil conductor de l’acció del govern”. López manté que Sabadell es troba de nou en un moment de transició com a finals dels anys 70.

Volem un acord amb el conjunt de les esquerres per estimular la ciutat. Farem tot el que estigui en les nostres mans per aconseguir-ho, amb humilitat i amb obertura de mires. Necessitem la unitat per aconseguir millorar les condicions de vida de la ciutadania”, ha afegit. “Tothom és necessari i cal que l’acord sigui ara, abans de les eleccions, però si no ho aconseguim, ens posarem a treballar el minut següent de les eleccions per l’acord”, ha manifestat clarament.

López ha assegurat que ICV ha creat un equip de treball de 10 persones que vol establir trobades obertes i assemblees per marcar les prioritats de la ciutat. “Hem de parlar de tot”, ha dit. Ha saludat amb “entusiasme” la proposta del grup Unir l’esquerra alternativa a Sabadell, i també al Procés Constituent de la ciutat.

La copresidenta d’ICV, Dolors Camats, ha tancat l’acte amb un discurs més centrat en la política general, la pèrdua de drets i les retallades socials que pateix la ciutadania, fent menció també a les eleccions europees del mes de maig. Camats ha volgut reconéixer la tasca de Carme Garcia durant els darrers set anys a la ciutat.

Foto portada: la copresidenta d’ICV durant la seva intervenció. Autor: J.d.A.

One Comment