ICV-EUiA

ICV i EUiA aniran junts a les eleccions de 2015 però volen una candidatura “més àmplia”

Després de trencar el grup municipal poc després de les eleccions municipals de l’any 2011, ICV i EUiA han fet públic aquest dimarts que aniran junts a les properes eleccions municipals. Consideren però que no és suficient i creuen que cal una “candidatura d’esquerres més àmplia per governar Sabadell”.

Governar Sabadell des de l’esquerra (o des de l’esquerra del PSC) és possible. Així ho creuen els dirigents d’ICV i EUiA a Sabadell. Una gran oportunitat de canviar de color polític la Casa Gran, com l’any 1979. “Una necessitat social”, afegeixen, donada la profunda crisi social i econòmica que viu una ciutat amb gairebé 20.000 aturats i 3.000 famílies depenent del Rebost Solidari. En aquest context, creuen que les properes eleccions municipals han de servir per crear alternatives de govern. I aquest dimarts han fet el primer pas anunciant que aniran plegats a les eleccions de 2015, deixant enrere la trencadissa del 2011 i que encara és visible a la sala de plens, on cada part de la coalició roig i verda té un grup municipal. Aquesta anomalia (grups municipals separats) no es corregirà ja aquest mandat, segons ha fet públic la portaveu d’EUiA, Marisol Martínez.

Mirant al futur, però, asseguren que la recomposició de la coalició és “condició necessària” per canviar la ciutat, en paraules de Josep López, copresident d’ICV. “Però no és suficient”, s’alerta a afegir, assegurant que cal ampliar el projecte a moviments socials, formacions polítiques i ciutadans sense “exclusions”. El membre d’ICV Joan Berlanga assegura que “ens preocupa la fragmentació” i assegura que ICV i EUiA fan una crida a l’esquerra local a fer un programa i una candidatura àmplia i de consens “sense vetos i tots plegats”. Tant Berlanga com Marisol Martínez s’han referit així de forma indirecta a la Crida per Sabadell (el procés iniciat per la CUP i l’Entesa), mantenint que la coalició ecosocialista no exclourà ningú del seu projecte. Martínez ha anat més enllà assegurant que “no llencem la tovallola a que hi hagi una candidatura unitària de l’esquerra alternativa a Sabadell”.

Tant ICV com EUiA saluden amb interès l’aparició de Guanyem a Barcelona i altres moviments com Procés Constituent o Podemos, amb qui volen parlar per tractar d’arribar a confluències. En aquest sentit, asseguren que, malgrat ICV està fent ja el seu procés de primàries i EUiA l’inicia en breu, aquests no seran impediments per fer una candidatura de confluència.

Foto portada: militants d’ICV i EUiA, aquesta tarda.

2 Comments