Foto portada: Carles Marlés, encara portaveu d'ICV, i Aureli Calvo, a partir d'ara únic regidor ecosocialista. Autor: cedida.

ICV reclama a Marlés que renunciï a l’acta de regidor

Davant l’anunci fet aquest dimecres per l’encara portaveu d’ICV a l’Ajuntament, Carles Marlés, de passar a ser regidor no adscrit, l’Executiva local dels ecosocialistes li ha exigit que els torni l’acta de regidor. Entenen que els arguments presentats per Marlés són “antidemocràtics”.

Marlés marxa molest per l’acostament entre ICV i EUiA però especialment perquè refer la coalició no ha passat per una major exigència a EUiA perquè canviïn els seus lideratges (l’actual portaveu Marisol Martínez i el regidor Joan Mena) després del trencament del 2011 (més info: ‘El portaveu d’ICV, molest amb l’acostament amb EUiA, passa a ser regidor no adscrit‘).

Com ICV no ha estat prou exigent, ho deixa. Però, en canvi, mantindrà l’acta de regidor fins el mes de maig de 2015, quan hi haurà eleccions. Després dels seus arguments, l’Executiva ecosocialista ha fet públic un comunicat en que exigeix Marlés que els torni l’acta de regidor. Consideren que “es va presentar com a membre d’una llista i amb un programa d’ICV-EUiA i no a títol individual”.

Trobem inacceptable la concepció distorsionada de la democràcia que té el senyor Marlés, individualitzant en la seva persona la delegació de responsabilitat ciutadana que va ser en un projecte col·lectiu al qual ell ja no representa. Per tant, condemnem la seva decisió de mantenir-se com a regidor no adscrit, fet pel qual reclamem que renunciï a l’acta de regidor”, assegura.

Així mateix, titllen d’antidemocràtica la pretenció de Marlés per pressionar EUiA, actualment en procés de primàries.

Davant d’un procés obert i democràtic per part d’EUiA, l’ingerència d’ICV que exigeix el senyor Marlés no només seria incomprensible, sinó completament censurable i antidemocràtica. La proposta del senyor Marlés ens resulta irrespectuosa amb EUiA, així com inexplicable des d’un punt de vista democràtic”, diuen.

ICV assegura que la decisió d’acostar posicions amb EUiA ha estat aprovada en diverses reunions i documents de treball per majoria “aclaparadora”. Els ecosocialistes asseguren que la seva prioritat ara és “bastir un front d’esquerres alternatives el màxim d’unitari possible, per sobre de personalismes”.

Foto portada: Carles Marlés, encara portaveu d’ICV, i Aureli Calvo, a partir d’ara únic regidor ecosocialista. Autor: cedida.