Inaugurat el “mur de la llibertat”

Ja fa un temps que està pintat, però no ha estat fins aquest dilluns que s’ha inaugurat el “mur de la llibertat”, una pintada feta al mur que hi ha davant l’estació dels FGC de Can Feu | Gràcia.

El col·lectiu 15 minuts de pensaments per als presos polítics i les persones exiliades ha estat l’encarregat d’inaugurar el mur, ja que els familiars dels presos que ho havien de fer inicialment no han pogut assistir a l’acte. Sí que hi ha participat el sabadellenc Ben Jada, que ha tocat dos cançons en anglès.

En el mural, que es va acabar de pintar el passat 19 de juny, es poden llegir les paraules ‘Llibertat, Liberdade, Libertad i Askatasuna’. Hi van participar mig centenar de veïns i veïnes de Can Feu, Gràcia, Hostafrancs i Els Merinals que van pintar els “32 metres de llibertat”, segons han indicat des del col·lectiu.

Un espai per tothom

Des del col·lectiu han remarcat que el mur “és un espai per tothom, per tots els que respecten la llibertat”. “Estem aquí amb el pensament d’exigir que els presos polítics tinguin la llibertat immediata i sense condicions i també exigir que els exiliats puguin tornar a casa nostra”, han explicat.
La inauguració s’ha fet coincidint amb una nova concentració del col·lectiu on es llegeixen “pensaments per als presos polítics i les persones empresonades”.. Just després de la inauguració, i per tancar la jornada, s’ha fet un sopar fred on els assistents han portat el seu propi menjar.

Foto portada: Ben Jada interpretant una cançó davant del mural. Autor: L. Arderiu