Esteban Gesa amb la bandera espanyola. Autor: A. Pujadas.

Indignació de Gesa (PP) amb la Crida i amb Juli Fernàndez. PSC i C’s se sumen a les crítiques

El regidor i portaveu del Partit Popular (PP) a Sabadell ha entregat una bandera espanyola al despatx d’alcaldia de l’ajuntament de Sabadell. Gesa també ha denunciat davant la delegació del govern espanyol la retirada de la bandera d’Espanya per part de la Crida per Sabadell.

Des d’aquest matí la bandera espanyola no està penjada a l’ajuntament de Sabadell. La Crida per Sabadell, que forma part del govern, s’ha atribuït el fet en suport a Montserrat Venturós (CUP), alcaldessa de Berga, detinguda aquest matí per desobediència per no haver anat a declarar (més info: ‘La Crida despenja la bandera espanyola de l’Ajuntament‘).

Gesa (PP) denuncia els fets davant la delegació del govern

El regidor i portaveu del Partit Popular a Sabadell, Esteban Gesa, ha posat una denúncia a la delegació del govern contra el govern perquè elabori un informe sobre qui i perquè s’ha despenjat la bandera epanyola de l’ajuntament de Sabadell. Gesa ha assegurat que “l’Ajuntament és de tots” i que Sabadell és plural, ha afegit. El portaveu popular ha demanat a l’alcalde Juli Fernàndez que posi ordre al govern i que deixi de ser-ne presoner. Posteriorment s’ha dirigit al despatx d’alcaldia del consistori on ha entregat una bandera espanyola. L’ha rebut la cap del gabinet d’alcaldia, Bertra Trullàs. Fernàndez estava al despatx, enfeinat segons Trullàs, qui s’ha compromès a parlar posteriorment amb Gesa.

 

Per la seva part, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha estat el primer en reaccionar. El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha assegurat que es tracta d’un acte de “postureig per part del govern” i assegura que “la corporació local ha de tenir penjades les quatre banderes”, fent referència a la sabadellenca, la catalana, l’espanyola i l’europea. El regidor socialista Lluis Monge ha assegurat “que als sabadellencs els preocupa més que el govern faci altres actuacions a nivell social, cultural, esportiu, etc” i el també regidor Cristian Sánchez s’ha preguntat si per despenjar la bandera s’han seguit tots els protocols marcats per pujar al terrat de l’Ajuntament. Aysuo ha assegurat que demanaran explicacions.

C’s lamenta el “circ de banderes”

També des de l’oposició Ciutadans demana a Fernàndez que posi ordre a l’equip de govern. El portaveu municipal, Adrián Hernández, demana a la Crida que “reposi immediatament la bandera espanyola”. Si no ho fan, demanen l’empara de l’alcalde, Juli Fernàndez (ERC). Si no, denunciaran els fets davant la delegació del govern, com ja ha fet el PP. Hernández lamenta que la política municipal s’hagi convertit en un “circ de banderes”. I lamenten que quatre regidors i alguns assessors amb sou de dedicació completa deixin les seves responsabilitats de govern a Sabadell “abandonant la seva agenda local” per anar a protestar a Berga.

Foto portada: Esteban Gesa amb la bandera espanyola, aquest matí. Autor: A. Pujadas.