Fernàndez, Berlanga, Serracant i Martínez

Intent d’aparentar unitat

El govern municipal ha intentat aparentat unitat aquest dijous en l’acte sobre els dos anys de mandat, que ha atret unes 150 persones a la plaça del doctor Robert. Una trentena de sindicalistes han protestat contra el que consideren manca de diàleg de l’executiu.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez (ERC), ha assegurat que “el treball i la perseverança ens ha fet capaços de fer realitat projectes que fa dos anys molta gent creia impensables. Arribem en aquest moment del mandat amb molta feina feta, recuperant la confiança de la gent i havent fet front a l’emergència social”.

Balanç positiu també de la resta de socis de govern. El primer tinent d’alcalde i portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, recorda que “tenim un pla de mandat i un pla d’actuació any rere any amb actuacions detallades. Tenim un acord de govern que marca prioritats. No hi ha improvisació sobre el que passarà en els propers anys”. Berlanga nega tensions al govern: “funcionem amb normalitat i tirant endavant les coses. Estem a mig camí i tenim molt a celebrar. En alguns aspectes som una ciutat de referència, com en els temes socials. Estem remuntant la ciutat. Avui celebrem la feina feta i tenim ganes de presentar-la”. Ni esment de l’amenaça d’Unitat pel Canvi de sortir del govern si no hi ha canvi d’alcalde aquest mes (falten 15 dies).

Per la seva banda, Maties Serracant, el segon tinent d’alcalde i cap de llista de la Crida, formació molt crítica també amb Fernàndez, ha definit el balanç del govern com a “positiu i autocrític. Ens va costar arrencar però era difícil trobar llocs on recolzar-nos per començar a transformar la ciutat”. Finalment, la tercera tinent d’alcalde i portaveu de Guanyem, Marisol Martínez, ha contextualitzat l’acte d’aquest dijous en el compromís de “sortir al carrer a explicar el que hem fet” i de “rendir comptes” i ha insistit que el més important del govern és el “programa, que és el que ens ha fet caminar”.

En definitiva, cap dels socis ha volgut entrar a fons en el relleu a l’alcaldia, el compliment o incompliment del pacte de govern i la sortida o permanència del govern. Fernàndez ha assegurat que l’acte era de celebració: “avui compartim la feina que hem fet durant aquests dos anys” i en línia similar s’ha pronunciat Berlanga: “venim a celebrar la feina feta i tenim ganes de presentar-la”. Malgrat la insistència de la premsa, cap dels pesos pesants del govern s’ha mogut de la posició pactada.

150 assistents

Unes 150 persones, la majoria vinculades a les forces que donen suport al govern, han assistit a l’acte de retorn de la feina feta durant aquest temps. Cada regidor ha intervingut breument, destacant aspectes de les seves àrees. L’acte ha comptat amb l’oposició de representants sindicals, una vintena llarga, que s’han concentrat a la plaça del Doctor Robert contra la manca de voluntat del govern de negociar el nou conveni col·lectiu. Diversos regidors han estat sensiblement xiulats enmig d’un clima desangelat. L’executiu de Sabadell ha tingut el suport de l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i del seu homòleg a Cerdanyola, Carles Escolà.

Foto portada: l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, el portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, el cap de llista de la Crida, Maties Serracant, i el portaveu de Guanyem, Marisol Martínez. Autor: David B. 

Comments are closed.