Eugenio Díaz, director general d'SMATSA

Intervenir SMATSA no serà tan ràpid, avisa l’empresa

El regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau, i per extensió la resta del govern local han assegurat que la gestió de l’empresa SMATSA estarà intervinguda abans de les vacances de Nadal. Així ho ha expressat Perarnau, per exemple, a Ràdio Sabadell. La direcció de l’empresa, no obstant, avisa que no serà tan ràpid, i en cap cas mai abans de mitjans o finals de febrer, ja que exercirà al màxim els seus drets. 

El calendari presentat pel consistori preveu aprovar el decret d’intervenció, amb data del 20 de novembre, un període d’al·legacions, i el tràmit de dos plens municipals amb l’horitzó de controlar la gestió de l’empresa durant la segona quinzena del mes de desembre. Segons el pla anunciat, així es readmetrien els treballadors acomiadats (una quarantena) via l’ERO que ha anunciat l’empresa. La intervenció també comporta nomenar un administrador, obrir un nou compte bancari sense accés per a la direcció actual i on l’Ajuntament ingressarà les quantitats econòmiques mensuals, i auditar la situació financera de la companyia.

El regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau. Autor: David B.
El regidor de Serveis Municipals, Lluis Perarnau. Autor: David B.

Però SMATSA avisa que ells defensaran els seus drets a tots nivells. Primer a escala administrativa presentant al·legacions. I un cop el procediment administratiu acabi, amb els plens fets i la intervenció amb dia i hora, presentaran un contenciós administratiu demanant mesures cautelars. Aquest moviment aturarà l’execució de la intervenció almenys un mes i mig. I és que, segons Díaz, fins que es resolguin les cautelars ningú podrà executar la intervenció. “Tota la jurisprudència del nostre ordenament jurídic, Constitucional inclòs, sosté el mateix. No és la meva opinió. És dret i és llei. Si hi ha contenciós amb petició de cautelars no hi haurà intervenció fins que s’acceptin o es deneguin les cautelars”, diu Díaz. “Mai hi haurà una intervenció de l’empresa abans del mes de febrer”, insisteix Díaz, qui avisa que el conflicte por anar per a llarg.

La ITF, ja en vigor

De la lectura del decret d’alcaldia aprovat dimarts, SMATSA creu que la nova Instrucció Tècnica de Facturació va entrar en vigor el passat 1 de novembre i no el proper 1 de desembre, com les dues parts van convenir inicialment per tenir un període de converses amb el comitè d’empresa i adaptar el servei.




En tot cas, l’empresa i l’Ajuntament no es veuran les cares fins el proper 30 de novembre, quan el consistori ha emplaçat la reunió de l’empresa a una trobada. En tot cas, dos dies després d’una reunió entre la plantilla i el consistori i just el mateix dia que acaba el període d’al·legacions al decret d’intervenció.

D’altra banda, els representants del govern han declinat finalment participar a les dues assemblees de treballadors, aquest dijous al matí a Can Puiggener i, si no hi ha canvis, tampoc a la d’aquesta tarda a Can Deu, per no compartir espai amb la direcció de l’empresa.

Foto portada: el director general d’Àgora Grup, Eugenio Díaz. Autor: David B. 

Comments are closed.