PSC esmorzar

Investiguen l’ús de la targeta de crèdit del gerent del Consorci de Residus

  • La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció demana la imputació de Francisco Fernández.

  • La magistrada Beatriz Faura detecta reintegraments per valor de 26.150 euros entre els anys 2011 i 2012.

La magistrada del jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell, Beatriz Faura, ha obert diligències per investigar els reintegraments de fins a 26.150 euros amb càrrec a “despeses protocol·làries” que el gerent del Consorci de Residus del Vallès Occidental, Francisco Fernández, va fer entre els anys 2011 i 2012. La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció demana que s’imputi Fernández per malversació de fons públics perquè pugui aportar documentació i exercir la seva defensa.

El jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell, que investiga la majoria del cas Mercuri, investiga l’ús que es donava a la targeta VISA propietat del Consorci de Residus del Vallès Occidental de la que era usuari el gerent, Francisco Fernández. Segons les diligències, a les que ha tingut accés iSabadell, entre el 18 de gener de 2011 i el 14 de desembre de 2012 Fernández va realitzar més de 60 reintegraments a caixers per un import total de 26.150 euros en base a extraccions de 150, 200, 300 o 500 euros. Per exemple, el mes de febrer es van extreure un total de 3.400 euros amb un total de nou reintegraments; el mes de maig de 2012 es van extreure 4.500 euros amb un total de nou reintegraments de 500 euros cadascun.

La jutgessa que instrueix el cas Mercuri considera que es podria tractar d’un cas de malversació de fons públics, ja que els reintegraments consten com a “despeses protocol·làries” però no estan especificades a la comptabilitat del Consorci. Faura va enviar el 10 de juny un manament judicial a l’ens comarcal perquè justifiqués les despeses. A més, els dinars, la benzina i altres despeses eren carregats d’una altra manera a la mateixa targeta i per tant Faura interpreta que els reintegraments es deuen a altres conceptes.

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix com acusació popular, considera que hi ha indicis suficients per imputar Fernández per malversació. L’advocat de l’acusació particular, Raül García ha assenyalat que entre els llistat de despeses pagades amb la targeta del Consorci hi ha despeses a restaurants, aparcaments, estacions de servei i alguns a grans magatzems. També dos càrrecs a un hotel de Sevilla i la visita a dos restaurants de la ciutat andalusa el mes de febrer de l’any 2012 en les mateixes dates que es va celebrar el Congrés Federal del PSOE. De fet, en la investigació del cas Mercuri els agents policials també investiguen com va pagar el llavors alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, el seu hotel a Sevilla. La delegació del PSC local va estar composada per tres persones: Bustos, Fernández i Magdalena Gallardo. Per a més informació del viatge a Sevilla, podeu veure l’article d’opinió ‘Tres episodios mercuriales‘.

L’acusació vol que declari Juan Carlos Sánchez com a testimoni

La investigació forma part de la peça 25 del cas Mercuri, a la que la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció s’ha presentat com acusació popular. La plataforma demana que s’imputi Fernández per malversació de fons públics per tal que pugui justificar les despeses i exercir el seu dret a defensa. Sabadell Lliure de Corrupció demana que es citi a declarar com a testimoni al president del Consorci de Residus, Juan Carlos Sánchez, alcalde de Sabadell des de la renúncia de Manuel Bustos, el febrer de 2013. També volen que declari com a testimoni l’interventor del Consorci.

Regidor a Sabadell fins l’any 2007

iSabadell ha contactat amb Francisco Fernández, que ha denegat fer declaracions però ha afirmat no ser conscient de cap investigació sobre la seva persona.

Fernández va ser regidor a Sabadell entre 1999 i 2007. Com la majoria d’ICV va formar part de l’Entesa a l’inici, però va sortir a començaments de la dècada passada, sent regidor fins a l’any 2007 per ICV-EUiA. Amb l’arribada a Carme Garcia a Iniciativa, va passar a formar part del PSC local, on va ser secretari d’Organització fins a desembre de l’any 2012, quan els socialistes van renovar la seva executiva i va quedar fora. Actualment és gerent del Consorci de Residus, el Consorci de Turisme i el Consorci de Promoció Econòmica del Vallès Occidental.

Foto portada: Fernández, el primer a la dreta, en una imatge de desembre de 2012. Autor: J.d.A.

Comments are closed.