Catalunya en Comú Podem. Autor: David B.

Jessica Albiach (CeC Podem): “l’escola pública catalana està rebent atacs continus”

Aquest dilluns la candidata número tres de la llista de Catalunya en Comú Podem (CeC Podem), Jessica Albiach, Marta Campoy i el regidor d’Educació, Joan Berlanga, han apuntat quines són les propostes de la coalició pel que fa a l’educació.

Berlanga ha explicat que “a diferencia de la Generalitat de Catalunya els Ajuntaments del canvi, on estem governant les esquerres transformadores comencem a tenir una bona obra de govern”.

En alguns municipis ja estem fent el què volem portar a la Generalitat, com és portar més recursos a la educació –en el cas de Sabadell en dos anys hem augmentat el pressupost més d’un 17 per cent-, planificar més seriosament i amb polítiques més estratègiques per assolir els objectius”. En el cas de Sabadell, ha apuntat, que “hem portat a terme el Pla per l’equitat i l’èxit educatiu, on s’aborda l’educació a 10 anys vista”.

Berlanga ha assegurat que “també es necessiten més recursos pels entorns més desfavorits per aconseguir l’èxit educatiu” i ha recordat que “a Sabadell a les 12 escoles hem iniciat programes de difusió de l’ensenyament musical o anglès”.

L’exdiputada i número tres de la llista de Catalunya en Comú Podem, Jessica Albiach, assegura que “l’escola pública catalana està rebent atacs continus. D’una banda els atacs ideològics per part del Partit Popular i de Ciutadans que acusen falsament l’adoctrinament dels nostres docents i ataquen la immersió lingüística que és un dels pilars de l’èxit del nostre sistema educatiu. D’altra banda veiem atacs en forma de retallades. Encara no s’han revertit les retallades que va dur a terme el govern d’Artur Mas que van ser de 2.300 milions d’euros i a Sabadell van ser de 1,9 milions d’euros”.

L’exdiputada ha assegurat que “Rigau va ser qui va treure les tisores. Per això, ara tenim problemes amb els centres, amb les ràtios, en les condicions laborals dignes del professorat i amb una manca de planificació sobre tot a secundària”.

“És important portar totes les polítiques socials de canvi dels municipis a la Generalitat perquè tota la ciutadania de Catalunya pugui viure en les millors condicions”, ha conclòs Albiach.

Foto portada: Valdivieso, Berlanga, Abiach i Campoy, aquest dilluns. Autor: David B.

Comments are closed.