Foto portada: sabadellencs a l'assemblea d'Un País en Comú. Autor: cedida.

Joan Berlanga i Ernest Payà, a la coordinadora d’Un País en Comú

Els sabadellencs Joan Berlanga i Ernest Payà formaran part de la coordinadora d’Un País en Comú, la nova formació política impulsada per Ada Colau. La confluència d’organitzacions d’esquerres va fer el seu primer pas dissabte a Barcelona.

El nou partit inclou les organitzacions d’Iniciativa per Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa, Barcelona en Comú, Equo i tant la direcció estatal de Podemos com les seves bases li donen suport de forma majoritària.

La coordinadora del nou espai polític comptarà amb dos sabadellencs: el primer tinent d’alcalde i portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, i el militant de Podemos Ernest Payà. A més, la cara visible serà el diputat al Congrés dels Diputats Xavier Domènech, sabadellenc, tot i que resideix a Barcelona des de fa bastants anys:

Hem d’activar l’esperança, construir l’alternativa i posar fi a la por. Estem farts de sentir parlar dels 4 per cent”. Berlanga manté que les organitzacions polítiques han deixat de banda les sigles i els lideratges per crear un instrument “al servei de la gent comuna. La confluència política de l’esquerra alternativa és un element clau per generar governs de canvi, tal i com queda demostrat a Sabadell, Castelldefels o Barcelona”.

Per la seva part, Payà manté que des d’Unitat pel Canvi volen aportar la seva experiència “municipalista”.

Foto portada: sabadellencs a l’assemblea d’Un País en Comú. Autor: cedida.

Comments are closed.