Josep Aran: “No hi ha res d’estrany, només he reclamat els meus drets”

  • L’ex-alt càrrec rebrà 53.000 euros per ser acomiadat sense prou preavís.

  • Assegura que la Junta General de Vimusa el va felicitar per la feina feta.

La indemnització que l’ajuntament de Sabadell ha de satisfer a l’antic gerent de VIMUSA, Josep Aran, ha despertat les crítiques durant els últims dies. Aran assenyala a iSabadell que només ha defensat els seus drets i el compliment del seu contracte. Rebrà una indemnització corresponent a sis mesos per no ser avisat amb prou antel·lació de l’acomiadament.

“El meu contracte deia que si el  rescindien podia demanar una indemnització”. Així ha explicat Josep Aran, l’exgerent de l’empresa municipal d’habitatge de Sabadell Vimusa, que  haurà de ser indemnitzat amb 53.000 euros per un error en la rescissió del contracte en ser avisat per escrit amb menys de tres mesos d’antelació com estava estipulat per contracte.

“Només he reclamat els meus drets”, ha insistit Aran, que ha lamentat l’enrenou que s’ha creat amb el seu cas. “No hi ha res d’estrany”, ha assegurat aquest ex-alt directiu, que va ser contractat per l’alcalde Manuel Bustos com a comissionat de l’habitatge després de 24 anys de regidor a Terrassa i disputar-li en unes eleccions primàries l’alcaldia a Pere Navarro. Aran ha explicat que el seu càrrec d’alta direcció està regulat per l’Estatut dels Treballadors i el conveni col·lectiu. “Es tracta d’un contracte laboral que requereix confiança, però no és un càrrec de confiança”, ha afegit.

L’exgerent de Vimusa, que aleshores tenia 65 anys, tenia l’objectiu d’acabar el seu contracte coincidint amb els seus 67 anys. Per motius econòmics, que requerien una reestructuració municipal, l’Ajuntament va notificar-li al setembre de l’any passat que prescindien dels seus serveis i així podia jubilar-se. “A mi m’hagués agradat seguir”, ha al·legat Aran, que ha recordat: “les clàusules del meu contracte deien que tenia dret a una indemnització”.

No vol polèmiques

Per tot plegat, no ha volgut a entrar a valorar les declaracions que ha rebut per part del tinent d’alcalde d’Urbanisme i Espai Públic, Joan Manau, ni dels grups de l’oposició Convergència i Unió i Iniciativa per Catalunya Verds. De fet, va recordar que la junta general de Vimusa, que té la mateixa composició que el ple municipal, va aprovar l’acomiadament i li van fer una carta on se’l felicitava per la tasca que havia fet al capdavant de l’empresa municipal d’habitatge.

2 Comments