Josep Rull. Autor: David B.

Josep Rull (JxCat): “l’estat espanyol és feble i els febles imposen”

L’auditori del Casal Pere Quart ha acollit l’acte central de comarca de Junts per Catalunya (JxCat), on hi han participat els membres de la candidatura Lourdes Ciuró, Àlex Fenoll i Josep Rull.

El cessat conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, ha iniciat la seva intervenció agraint “el vostre escalf, el vostre suport i la vostra dignitat” i ha recordat als assistents a l’acte que les eleccions del proper 21-D “no són unes eleccions normals”.

Rull ha explicat la seva vivència personal dins la presó i ha expressat un missatge “de confiança, d’esperança i de gratitud de part de Forn i Junqueras” i ha recordat que “encara són a la presó perquè hi ha risc que si surten puguin continuar fent actes violents”.

La nostra candidatura, Junts per Catalunya, defensa el progrés i la llibertat de Catalunya. Nosaltres som un moviment pacífic i democràtic i és una autèntica infàmia acusar aquest moviment de violent”, ha explicat Rull.

D’altra banda ha manifestat que “sortim de la presó sense cap tipus de rancúnia, sense ressentiment i més forts que mai” tot i que “no estem en igualtat de condicions” ja que “tenim limitada la llibertat d’expressió”.

“Vull la independència de Catalunya perquè no vull que cap fill meu visqui en un estat on algú pugui anar a la presó per defensar lliurement les seves idees. Nosaltres mai posaríem ningú a la presó per pensar diferent”. L’exconseller ha assegurat que l’estat espanyol és d’una feblesa extraordinària:

Els forts pacten i els dèbils imposen. El Regne Unit és fort i va pactar un referèndum a Escòcia, Canadà és fort i pacta un referèndum amb Quebec perquè no li fa por asseure’s a parlar i negociar. L’estat espanyol és feble i els febles imposen. Només tenen el codi penal, les porres, la presó i la repressió. Aquest és el gran drama que nosaltres tenim” ha conclòs

L’acte s’ha tancat amb la salutació del President cessat, Carles Puigdemont, que ha enviat una salutació als presents i els ha animat a “no defallir”.

Foto portada: Rull en un moment de la seva intervenció. Autor: David B.

Comments are closed.