Maties Serracant, Juli Fernàndez i Xavier Guerrero, en visita d'obres als treballs del soterrament de les vies a Gràcia i Can Feu. Autor: Ajuntament / cedida.

PSC: “per qui treballarà Juli Fernàndez?”

El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) es pregunta “per qui treballarà Juli Fernàndez? Per la ciutat o per la Generalitat?”. El primer secretari socialista, Pol Gibert, posa un exemple: a qui defensarà Fernàndez si els interessos del govern català i el de la ciutat no coincideixen, com en el cas de la residència pública del sud o en el pagament del deute de la Generalitat a l’Ajuntament? Gibert qualifica la nova ocupació de Fernàndez com de “fugida endavant”. 

Gibert creu que el govern municipal ja té prou mancances com per anar dedicant-se a altres administracions. A més destaquen que Fernàndez dirigeix Urbanisme, que té una relació constant amb la Generalitat, i on acostumen a sortir discrepàncies. Els socialistes no tenen clar que sigui compatible ser delegat de la Generalitat a Barcelona i tinent d’alcalde a Sabadell. Gibert recorda que la Llei d’incompatibilitats diu que el següent:

“Els alts càrrecs al servei de la Generalitat que no siguin membres del Govern poden compatibilitzar l’exercici de llur càrrec amb la condició de membres electius de les corporacions locals, llevat de l’exercici d’aquesta condició comporti una dedicació exclusiva o una dedicació fixa a temps parcial”.

El PSC demanarà un informe al secretari per saber si es poden compatibilitzar les dues ocupacions ja que el PSC entén que ser delegat del govern a Barcelona dificulta “enormement” la dedicació a Sabadell.

Gesa (PP): “l’Ajuntament al servei de la causa”

El portaveu del PP a l’Ajuntament, Esteban Gesa, també ha dit la seva a través de Twitter.

Foto portada: el tinent d’alcalde Juli Fernàndez, al centre, en una visita d’obres, fa uns dies. Autor: ACN. 

Comments are closed.