Juli Fernàndez

Juli Fernàndez (ERC), nou alcalde de Sabadell

El cap de llista d’Esquerra Republicana, Juli Fernàndez, ha estat investitut aquest dissabte com a nou alcalde de Sabadell amb 14 vots (els quatre del seu partit, quatre d’Unitat pel Canvi, quatre de la Crida per Sabadell i dos de Guanyem Sabadell). Fernàndez s’alternarà a l’alcaldia amb el cap de llista de la Crida per Sabadell, Maties Serracant. ERC i la Crida faran un bipartit d’esquerres i independentista.

13 de juny de 2015. Després de 16 anys de governs socialistes, Sabadell obre una nova etapa. El ple més plural de la història democràtica de la ciutat, amb vuit grups municipals, ha escollit Juli Fernàndez, cap de llista d’ERC, com el nou alcalde de la ciutat. El pacte d’investidura s’ha recolzat en el suport d’ERC i la Crida, que formaran govern, amb el suport d’Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell per investir un alcalde de canvi.

Fernàndez ha tingut 14 vots a favor. El candidat del PSC, Josep Ayuso, n’ha obtingut cinc, per quatre de Carles Rossinyol (la federació nacionalista finalment ha votat el seu propi candidat), tres de Joan Garcia (Ciutadans) i un Esteban Gesa (del PP).

Foto portada: el cap de llista d'ERC, Juli Fernàndez, minuts abans de ser investit alcalde. Autor: David B.
Foto portada: el cap de llista d’ERC, Juli Fernàndez, minuts abans de ser investit alcalde. Autor: David B.

En el seu primer discurs, Fernàndez ha assegurat que el govern tindrà un fort accent social i per la regeneració democràtica: “és imprescindible fer evident el canvi: codi ètic, bé comú, austeritat i transparència”. El govern es mostra també compromès en el procés de construcció de la “República catalana”. Ha apel·lat a la necessitat del compromís ciutadà i ha mostrat la “mà oberta a parlar amb tots els grups”. “No hi haurà superalcaldes”, ha dit Fernàndez, qui ha dit que el govern representa un “canvi radical i generacional de les persones que vam nèixer i volem mantenir i millorar l’estat del benestar”. “Hem d’usar totes les eines a la nostra mà per crear ocupació: de forma directa o indirecta”, ha assegurat.

El ja alcalde s’ha compromès a repensar el Passeig, lluitar pe soterrar les vies del tren a Gràcia i Can Feu, eliminar les terres del parc del Nord i acabar la plaça d’Espanya. L’acord de govern signat per la Crida i ERC preveu un compromís contra els desnonaments i la pobresa energètica. “Caldrà repensar i planificar de nou Sabadell. Pel segle XXI. Amb tots vostès [en referència als regidors]. Amb la societat. Amb els ciutadans”, ha dit, mantenint que malgrat la crisi i malgrat el cas Mercuri, “la ciutat aguanta”. 

El ple municipal ha estat seguit per tres centenars de persones a l’edifici consistorial, repartits en diverses estances.

Foto portada: Fernàndez, poc abans de ser investit alcalde. Autor: David B. 

No Comments