Foto portada: captura de pantalla de la càrrega per dues bandes de la policia.

Fernàndez, delegat del Govern, contra la darrera actuació dels Mossos: “és injustificable”

L’actuació dels Mossos d’Esquadra aquest dissabte a la nit al barri de Gràcia de Barcelona ha fet esclatar a la xarxa social Twitter l’exalcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, diputat electe d’Esquerra i delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona en funcions. 

Fernàndez enllaça a Twitter un dels vídeos del canal 324 sobre la càrrega policial entre la plaça de Lesseps i Fontada amb un missatge clar: “si això esta als protocols d’actuació no garanteix ni la seguretat ni el dret a manifestació. Cal canviar-ho és injustificable. “Si no esta als protocols cal canviar els responsables de l’actuació i prèvia sanció”.

❌Si això esta als protocols d’actuació no garanteix ni la seguretat ni el dret a manifestació👉Cal canviar-ho és injustificable.
❌Si no esta als protocols cal canviar els responsables de l’actuació i prèvia sanció. https://t.co/0g71kOlmxz

— Juli Fernàndez 🎗 (@julifernandez) February 20, 2021

Fernàndez es refereix a una de les càrregues policials que s’ha produït la nit de dissabte, que ha estat qüestionada per l’associació de defensa dels drets humans Irídia.

Aquest vídeo mostra perfectament la càrrega policial que s’ha produït avui entre Lesseps i Fontana.@mossos han carregat des de dalt i des de baix posant en clar perill a les manifestants, generant aglomeracions. Hi ha persones ferides @interiorcatpic.twitter.com/QLkXUpvDcg

— IRIDIA (@centre_IRIDIA) February 20, 2021

La nit de dissabte s’ha tancat amb 34 detencions (31 a Barcelona ciutat, dues a Tarragona i una a Lleida) en la cinquena jornada de protestes per l’empresonament del raper Pablo Hasel. Els agents els atribueixen fets relacionats amb els desordres públics, així com actes de pillatge que han tingut lloc aquesta dissabte passat. També s’ha identificat i denunciat un jove que durant dues hores ha enfocat amb un làser els pilots de l’helicòpter.

Comments are closed.