Junts vol recuperar l’edifici de Correus per fer-lo centre cívic i impulsar la Via Massagué

Sabadell té 13 centres cívics, un per cada 16.000 habitants. Però els prop de 55.000 residents al districte 1 (Centre, Eixample, Sol i Padrís i Covadonga) només disposen del centre cívic de Sol. 25.000 d’aquests 55.000 veïns tenen el centre cívic a més d’un quilòmetre a peu. Junts per Sabadell vol posar fi al problema amb la construcció d’un segon centre cívic a la zona, que serveixi a més per dinamitzar la vinguda a menys Via Massagué. 

Els intents de recuperar l’antic edifici de Correus a la Via Massagué venen de lluny, però mai han acabat amb èxit. La portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, vol reprendre les negociacions que, fa uns anys, van estar a punt d’acabar amb un acord. Caldria pactar un preu de compra o si més no la fórmula perquè Correus cedís al consistori l’edifici. En cas últim, tirar pel dret i adquirir patrimoni, com es va fer amb la nau Sallarés Deu al barri de Gràcia o la fàbrica Artextil, a Covadonga, si cal aprofitant el superàvit municipal.

Ciuró veu en la recuperació de l’edifici de Correus una oportunitat per donar la volta a la Via Massagué, el cèntric carrer que ha anat venint-se a menys mica en mica i acumula locals tancats i espais buits.

“Ara per ara és un carrer antipàtic amb carrers estrets i un gran edifici abandonat al mig sense cap finalitat. Si recuperem l’edifici, i l’omplim d’activitat durant tot el dia tindrem un motor dinamitzador en una zona que el necessita”.

Ciuró demana a tal efecte que s’aprovi el Pla de Mobilitat local i aposta per una Via Massagué amb voreres més amples i un únic sentit de circulació, d’entrada al nucli històric de la ciutat tant per al transport públic com per al vehicle privat que podrà aparcar en el futur aparcament del Passeig Manresa. Amb un sol sentit es podrien ampliar voreres a la Via Massagué, ara amb un carril per cada sentit.

La moció

Per a tal efecte, Junts per Sabadell (tres regidors a l’oposició) proposarà al proper ple municipal que es reconegui que cal un segon centre cívic pel districte 1 i que de forma prioritària s’hauria d’ubicar a l’antic edifici de Correus.

Foto portada: l’edifici de Correus, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

Comments are closed.