La Crida acusa ERC i Junts de callar davant la “violència policial” viscuda a Sabadell

Primera assemblea de la Crida per Sabadell en el context posterior a la sentència del Suprem al procés. Els anticapitalistes recullen testimonis de denúncia sobre la violència policial i acusen Esquerra Republicana i Junts per Sabadell de callar davant les actuacions policials. També demanen al govern de Marta Farrés que doni suport “efectiu” a les persones represaliades. 

La Crida considera que “Sabadell ha estat un dels epicentres de l’abús i la violència de l’Estat, amb la complicitat del govern de la Generalitat”, amb moltes concentracions i manifestacions “represaliades”.

A Sabadell el principal punt de fricció va ser la nit de dimarts 15 d’octubre, amb batalla campal, càrregues policials, contusionats, dos ferits segon el SEM i un detingut segons els Mossos d’Esquadra. Aquell mateix dia, a Barcelona, una jove resident a Sabadell de 21 anys va ser detinguda. Des de llavors està en presó preventiva a Wad-Ras acusada d’aldarulls. L’endemà els Mossos d’Esquadra van perseguir pels carrers del barri de Gràcia joves, bàsicament de l’IES Pau Vila, que havien tallat l’accés a la C-58.




La Crida considera “injustificades” les càrregues del 15 d’octubre a Sabadell, i la violència policial exercida als talls de carrers i carreteres. Demanen la dimissió de Miquel Buch com a conseller d’Interior i creuen que tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil i els Mossos han fet el mateix: agredir i practicar detencions polítiques.

Malestar amb ERC i Junts

En aquest sentit, denuncien el “silenci” d’Esquerra i de Junts per Sabadell davant la violència policial. “Posem de manifest el nostre malestar”, asseguren, també per no aturar la deriva repressora des de la Generalitat, on governen. En quant al govern municipal, emplacen Marta Farrés a “posar-se al costat de la ciutadania donant suport efectiu a les persones repressaliades i les seves famílies” i també a la tinenta d’alcaldessa i portaveu municipal de Podem, Marta Morell.

 

Campanya Responem

La Crida es posa a disposició de les persones que vulguin denunciar qualsevol mena d’abús o agressió policial en els darrers dies. A més han obert una adreça de correu electrònic en aquest sentit: sabadellantirepressiva@gmail.com. La informació es farà servir de forma anònima per valorar la violència policial viscuda a Sabadell i denunciar la “impunitat”.

“La seva repressió té com a objectiu aïllar-nos, ficar-nos la por al cos i desmobilitzar-nos. Però no ho aconseguiran: respondrem juntes i amb força”, diu la portaveu de la Crida, Aurora Murillo. 

Finalment els anticapitalistes emplacen la ciutadania a seguir mobilitzant-se al carrer, en la línia de la ciutat rebel i lluitadora que Sabadell ha vingut sent sempre.

Foto portada: militants de la Crida. Autor: Crida / cedida.

Comments are closed.