Juli Fernàndez, d'ERC, i Maties Serracant, de la Crida per Sabadell. Autor: J.d.A.

La Crida acusa Esquerra de “bloquejar” el canvi d’alcalde i exigeix “joc net”

Dura càrrega de la Crida per Sabadell contra Esquerra Republicana, a qui acusen de bloquejar el compliment de l’acord de govern. Segons els anticapitalistes ERC vol retenir l’alcaldia durant quatre anys, incomplint de forma “flagrant” l’acord signat per les quatres forces que formen el govern. Els anticapitalistes demanen “seriositat” als republicans, i que recapacitin i “juguin net”.

Les negociacions pel relleu de l’alcalde que s’estan duent des de fa setmanes pugen de temperatura. La Crida per Sabadell assegura que Esquerra està bloquejant el canvi d’alcaldia “per negar-se a facilitar el relleu”. Els anticapitalistes sostenen que els republicans bloquegen la negociació, de forma que pot ser un “trencament de l’actual acord”. Com ja han explicitat anteriorment, la Crida prefereix el relleu a l’alcaldia, bàsicament a través del portaveu d’Unitat pel Canvi, Joan Berlanga, o d’un candidat de la Crida, d’igual manera que consideren imprescindible tenir un alcalde que doni suport al referèndum d’independència de forma clara. Asseguren que han presentat propostes alternatives per fer possible el relleu mantenint el suport al referèndum d’independència.

La primera proposta: 2,5 anys Fernàndez i 1,5 Berlanga

En la primera opció, proposen a Juli Fernàndez que sigui alcalde fins el referèndum, i després sigui alcalde Berlanga. D’aquesta forma Fernàndez hauria estat alcalde més de dos anys i mig dels quatre del mandat, Sabadell tindria un alcalde obertament compromès amb l’hipotètic referèndum i Berlanga seria alcalde l’any i mig restant.

La segona proposta: dos anys Fernàndez, un la Crida i un Berlanga

La segona opció seria canviar d’alcalde ara, a meitat de mandat, amb un alcalde de la Crida de cara al referèndum “per garantir que Sabadell estigui a l’alçada del moment històric durant el referèndum d’autodeterminació i pugui assumir les previsibles conseqüències repressives”. El darrer any de mandat l’alcalde seria Berlanga. Per tant, la fórmula seria 2+1+1.

Demanen a ERC “jugar net”

Cap de les dues propostes han estat acceptades per Esquerra, segons la Crida, que ho considera un incompliment “flagrant” de l’acord signat per UpC, Esquerra, la Crida i Guanyem el novembre de 2015. Els anticapitalistes mantenen que ERC i Fernàndez han malmès la seva credibilitat i confiança. Els demanen que recapacitin i “juguin net” amb la resta de socis de govern i la ciutadania.

Foto portada: Juli Fernàndez i el cap de llista de la Crida, Maties Serracant, després de signar l’acord de govern bipartit, al juny de 2015. Autor: David B.

Comments are closed.