La Crida denuncia una “campanya organitzada” per silenciar-los amb “joc brut” i “filtracions”

L’operació policial amb la compravenda de l’Artextil a l’epicentre i la investigació d’Antifrau sobre l’ascens de la portaveu de la Crida dins l’Ajuntament han posat en alerta la Crida per Sabadell. El grup anticapitalista, la tercera formació en nombre de vots a la ciutat, denuncia que pateixen una “campanya organitzada” per aturar la seva tasca opositora amb filtracions a la premsa afí i joc brut. 

El portaveu de la Crida i exregidor Lluis Perarnau assegura que els dos casos sota investigació són una “cortina de fum” amb la finalitat d’aturar la tasca opositora dels anticapitalistes basada en filtracions a un mitjans de comunicació “afí al PSC” (El Periódico). “No és casualitat que les dues notícies apareguin la mateixa setmana quan no hi ha cap novetat en les investigacions”, palesa Perarnau. Per la seva part, la també portaveu de la Crida Aurora Murillo denuncia una “campanya organitzada” per un govern que “no juga net” i assegura que “ens volen contra la paret”.

Perarnau emmarca les darreres notícies en un govern en minoria, del PSC i Podemos, amb un acord amb Junts per Catalunya “que no poden fer públic”. En aquestes coordenades emmarquen el conveni amb l’empresa CASSA per pagar les renovacions d’una canonada o en relació a la patata calenta de l’empresa SMATSA de canviar de tresorer. Els anticapitalistes consideren que el govern portarà uns pressupostos de la mà de Junts i que, a la pràctica, hi haurà “sociovergència”, insisteix Perarnau.




Davant aquest govern, la Crida assegura que darrerament ha intensificat la seva tasca d’oposició, amb una setantena de preguntes al govern, un recurs de reposició contra el conveni amb CASSA o el seguiment del contracte amb SMATSA. I en aquest context arriba la publicació, la setmana passada dimarts i dijous, de les dues investigacions que afecten l’anterior govern. Primer la investigació policial que segueix el rastre de les compravendes d‘Artextil entre 2017 i 2018. I segon la investigació d’Antifrau a proposta del sindicat CC.OO sobre la promoció de l’actual regidora i portaveu de la Crida a l’Ajuntament, Nani Valero, dins l’estructura municipal. La Crida defensa les dues operacions perquè “en els dos casos es va fer amb tots els procediments tècnics”, i donarà totes les explicacions per aclarir els dubtes, però acusen l’actual govern de filtrar-les a la premsa afí per obtenir “rèdits polítics”.

Per la seva banda, la portaveu Aurora Murillo assegura que “no caurem en el seu parany, no caurem en el joc d’un govern que no juga net. Ens volen contra la paret”, ha dit. “Ens volen callar i no ens callaran”, han assegurat. Una setantena de militants i simpatitzants han comparegut davant els mitjans, aquest vespre a la plaça Sant Roc.

Foto portada: els representants de la Crida, aquest dilluns a la plaça Sant Roc. Autor: J.d.A.

Comments are closed.