La Crida emplaça l’Ajuntament a no mirar a una altra banda amb Waka

Sabadell no es pot quedar de braços creuats mentre s’acumulen les denúncies per racisme contra la discoteca Waka, ubicada a Sant Quirze. Aquest és el plantejament de base que fa la Crida per Sabadell, qui vol que l’Ajuntament ofereixi més suport a les persones que denuncien les actituds dels vigilitants de seguretat. 

Waka Sabadell no està a Sabadell sinó a Sant Quirze. Sabadell ja ha tancat la seva Zona Hermètica i el govern de Sant Quirze vol fer quelcom similar, o almenys així ho va anunciar l’alcaldessa del municipi fa alguns mesos. Però, tot i que l’ajuntament de Sabadell ja no pot fer tancar Waka, la Crida (tercera formació en vots a les eleccions del passat mes de maig) considera que ha de prestar suport a les persones, moltes de Sabadell, que denuncien el tracta vexatori i sexista però sobretot racista que profereixen alguns vigilants de seguretat. En els darrers mesos hi ha diverses denúncies, la majoria per racisme que tramita SOS Racisme.

La portaveu de la Crida, Nani Valero, exposa que l’Oficina de Drets Civils de l’Ajuntament i altres instàncies municipals podrien fer-los un cop de mà.

“Hi ha gent de Sabadell que hi va i pateix discriminacions. No podem mirar cap a un altre costat. És competència del municipi atendre tots els seus ciutadans. Hi ha una oficina de Drets Civils, un conveni amb el Col·legi de l’Advocacia, eines municipals per atendre les situacions de discriminació de les persones de Sabadell sigui on sigui”, assegura.

Els anticapitalistes portaran la discussió al ple municipal d’aquest dimarts, de forma conjunta amb Esquerra Republicana.

Vaga Feminista

Així mateix també volen que l’Ajuntament doni suport a la convocatòria de Vaga Feminista per al proper diumenge 8 de març, Dia de la Dona, i també presenten una moció. Respecte la polèmica sorgida en els darrers dies, Valero considera que “la tasca popular i la institucional poden coexistir perquè la data és la que és” malgrat que de cara al futur i vist el creixement de la Vaga Feminista respecte el tradicional Dia de la Dona “caldrà anar repensant com actua la institució davant aquestes convocatòries”.

Foto portada: els regidors de la Crida Anna Lara, Nani Valero i Maties Serracant. Autor: J.d.A

Comments are closed.