La Crida exigeix a Farrés que compleixi les actuacions aprovades en el darrer mandat

La Crida demana al govern municipal que no deixi al calaix de l’oblit tota la planificació, que no va ser poca, que s’ha trobat i que es va fer en el darrer mandat. Segons el grup anticapitalista, en un context com l’actual, aquestes actuacions responen a unes necessitats que ara s’han posat més en evidència, pel que caldria accelerar-les.

Entre els principals documents elaborats en aquest àmbit podem destacar l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI), el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible (PAES), el Pla d’Acció per la Millora de la Qualitat de l’AIRE (PAMQA), el Pla Ripoll, el Pla del Centre o Pla Director de la Bicicleta, entre d’altres. Tota aquesta planificació es va fer durant l’anterior mandat i la Crida reivindica que “més que mai ara és vàlida” enfront una proposta “buida de contingut” de l’actual govern. La Crida considera que el govern té prou eines per actuar als carrers per facilitar la mobilitat a peu o en bicicleta a partir de la crisi de la Covid-19.

“Moltes ciutats properes han aprofitat el moment per implantar allò que ja sabien que tard o d’hora s’havia de fer per tal de cuidar la ciutat, i mentrestant Sabadell s’ho mira de lluny, sense cap estratègia”, asseguren en un comunicat.

També esperen que es defineixin els usos de l’Artextil, s’avanci en la caserna de la Guàrdia Civil, s’activi la recuperació de la Sallarés Deu, es pacifiqui la mobilitat al sector Centre o es desenvolupi el Pla Ripoll.

Els objectius principals de les estratègies de l’anterior mandat anirien encarades, principalment, a apostar per una xarxa d’espais verds a Sabadell; la promoció dels espais de barri, així com cobrir les necessitats del veïnat; una xarxa de mobilitat sostenible; el desenvolupament del comerç; i la reivindicació del patrimoni i el paisatge urbà.

Foto portada: l’avinguda de la Concòrdia, amb el carril bici a la dreta, implantat el darrer mandat. Autor: David B.

Comments are closed.