La Crida fa públic que es dissolen els antiavalots de la Policia

Després de nomenar un nou cap de la Policia Municipal, el govern municipal va fer públic el passat mes de juliol que s’havia pres la decisió de dissoldre part de les unitats especials.

El govern ja va anunciar al juliol la dissolució d’unitats com la d’informes, tir i escortes (més info: ‘Es dissolen unitats especials de la Policia Municipal‘) Ara és el torn dels antiavalots. El passat 27 de setembre es va fer efectiva la dissolució de la Unitat de Suport i Recolzament (USR) de la Policia Municipal, més coneguda com a unitat antidisturbis. La unitat estava formada per agents que s’han recolocat en les seves funcions anteriors.

La Crida per Sabadell, que forma part del govern juntament amb Esquerra Republicana, ha anunciat públicament la dissolució de la USR, coneguda popularment com la unitat antiavalots. Se’n feliciten. Asseguren que els antiavalots no tenen cabuda en la seva proposta per una nou model integral de Policia Municipal degut al seu “caràcter marcadament reactiu”. La formació aposta per una policia de proximitat en lloc d’un cos amb un model repressiu.

El portaveu de la Crida, Lluís Perarnau, ha manifestat que “aquest cos s’ha caracteritzat per l’opacitat dins de les seves actuacions, que en molts casos han estat desmesurades i encobertes per l’antic equip de govern del PSC”. Perarnau ha assegurat que la Crida aposta per “desenvolupar una política de seguretat ciutadana que vagi a les arrels dels problemes i sigui capaç de resoldre’ls sempre evitant solucions autoritàries i repressives”. Així mateix, recorden  en un comunicat que els antiavalots es van estrenar a Sabadell amb la polèmica intervenció al bar Bemba, el setembre de 2003.

Foto portada: Operatiu policial a Can Puiggener. Autor: David B.

Comments are closed.