Crida per Sabadell

La Crida inicia una campanya de denúncia a les entitats financeres que segueixen desnonant

  • Asseguren que a Sabadell hi ha més de 10.000 habitatges buits, la majoria en mans dels bancs i entitats.

  • Demanen que es compleixi la ILP d’habitatge, s’aturin els desallotjaments i es cancel·lin els deutes hipotecaris.

La Crida per Sabadell ha anunciat aquest divendres que iniciarà una campanya “assenyalant a tots els bancs i entitats financeres que no aturin els desnonaments i desallotjaments de famílies sense recursos”.

La Crida manté que en coherència amb el compromís adquirit en el seu programa electoral i donada “la situació d’extrema emergència social i habitacional que pateix Sabadell, declara enemigues de la ciutat a totes les entitats financeres que, a dia d’avui, encara segueixen desnonant famílies sense recursos”. Creuen imprescindible “denunciar públicament els culpables de la situació de misèria i exclusió social”.

Les accions que portaran a terme aniran dirigides a tots els bancs que segueixin desnonant, però els membres de la Crida apunten al BBVA com a “entitat que té un nombre major de processos d’execucions hipotecàries en curs a la ciutat”. “No permetrem que les entitats financeres que treballen a Sabadell segueixin fent negoci a costa de la nostra misèria”, asseguren.

La crida iniciarà una campanya de denúncia i assenyalament públic mentre es mantingui aquesta situació i no es compleixen quatre demandes mínimes que són: que les entitats de Sabadell compleixin la ILP d’habitatge contra els desnonaments, que aturin els desallotjaments i s’ofereixi un lloguer social, que cedeixin l’estoc d’immobles buits a ampliar el parc públic d’habitatge i que es cancel·lin de forma immediata tots els deutes hipotecaris ja siguin en dació de pagament o en condonació.

D’altra banda fan una crida als ciutadans “perquè es sumin a aquesta campanya de denúncia i assenyalament” i els insten “a seguir amb l’organització popular i la desobediència com a instruments imprescindibles per fer front a aquesta situació”.

Foto portada: Un moment de la roda de premsa, aquest matí. Autor: David B.

Comments are closed.