La Crida, sobre el pla postcovid: “El govern ha estat incapaç de fer una proposta sòlida”

La Crida per Sabadell ha denunciat “les mancances” més importants del pla de xoc per afrontar els efectes del coronavirus que es debatrà divendres al ple. Asseguren que l’administració “no ha estat a l’alçada”, el que ha evidenciat la falta “d’un model de ciutat”, “manca d’espais de participació ciutadana” i un pressupost “insuficient”. 

Amb el debat i l’aprovació del pla de xoc per abordar els efectes de la crisi del coronavirus previst pel proper divendres, des de la Crida per Sabadell avancen que “l’administració no ha estat a l’alçada, i això té greus conseqüències”. Així ho ha afirmat el regidor i exalcalde Maties Serracant que assegura que el govern “ha estat incapaç de fer una proposta sòlida, de futur, en el marc de la gestió estratègica”.

“Es podria haver fet molt més per reduir els efectes devastadors que està tenint -tant en el pla sanitari com en el social- aquesta pandèmia”, ha lamentat Serracant. “La manca d’una proposta sòlida evidencia també la manca d’un model de ciutat, econòmic i social per la ciutat”, ha reflexionat.

L’exalcalde ha afegit que durant els darrers mesos “s’ha fet prevaldre l’interès econòmic per sobre de la salut de les persones”. Per la seva part, la portaveu municipal de la Crida, Nani Valero, ha denunciat “la manca de voluntat, per part del govern, per generar espais reals de participació”. Segons assegura, l’administració no ha tingut en compte les propostes de la ciutadania.

“El govern ha tirat pel dret i ha avançat en solitari”, ha dit Valero. “I aquesta decisió ha tingut conseqüències”, ha afegit.

A més, la comissió de seguiment del pla “es reunirà cada tres mesos. I sense comptar amb les entitats”, denuncia Valero. Per la regidora això conforma “un menysteniment de la ciutadania i de les entitats” (més info: ‘La Crida acusa el govern de Farrés de vetar les activitats culturals d’entitats‘).

Un “pressupost insuficient” 

Per Valero, el pressupost “és insuficient” i, per tant, tampoc “està a l’alçada de les circumstàncies”. La regidora ha reconegut la feina dels tècnics, però considera que “és perduda, pel que fa a la col·lectivitat”. A més, indica que “les mesures que aplicaran són superficials”.

En el mateix sentit ha parlat la regidora Anna Lara, que ha destacat que, de les 103 mesures presentades en un pla de xoc elaborat per la Crida, el govern només n’ha acceptat 14 i n’ha rebutjat totalment 25. Per Lara, alguns dels punts més negatius del govern es reflecteixen en l’àmbit de mobilitat.

“El govern ignora la dimensió del repte com a ciutat en l’àmbit de mobilitat sostenible”, ha dit Lara. “L’ampliació d’espais per a vianants ha estat una estafa”, ha etzibat.

Lara demana que “deixin de parlar del quart cinturó i passin a la pràctica amb solucions”. Per últim, la regidora ha posat sobre la taula que el govern “no assumeix cap responsabilitat subsidiària sobre els serveis externalitzats”, que conformen “un total descontrol”.

Foto portada: Maties Serracant, Nani Valero i Anna Lara, de la Crida per Sabadell. Autora: Irene Juárez

Comments are closed.