La Crida: “Quants diners públics quedaran pel camí en projectes fum?”

S’acosta el final del curs polític, molt marcat en la segona meitat per la pandèmia de coronavirus. Si dijous va fer balanç el principal grup de l’oposició, Esquerra Republicana, la Crida ha fet el seu propi aquest divendres. Decepció davant la deriva “sociovergent” de l’executiu, el pacte de les “cadiretes”, segons ha expressat la portaveu municipal, Nani Valero, i la creixent “manca de transparència”, denuncia la també regidora Anna Lara. “Esperem que almenys no frenin el que van deixar planificat des del govern”, afegeix l’exalcalde Maties Serracant.

Fets clau de la primera part del primer any de govern, segons la Crida: pujada de sous als polítics, baixada de la pancarta dels presos de l’Ajuntament i mirada a l’altra banda davant “el segrest” de dos sabadellencs, Jordi Ros i Xavi Duch en l’anomenada Operació Judes, contra els CDR. Això marca els primers mesos, segons Valero, qui veu un govern a la pràctica tripartit (PSC-Podem-Junts) que promet moltes coses però no les acompanya amb recursos municipals.

“Veiem que volen tirar grans obres endavant, d’un estil que ja coneixem [sense dir-ho, estil Bustos] que sabem que no faran. I mentrestant en el dia a dia hi ha un gran desordre: plens buits de contingut, reunions desordenades… I molta foto, excessiva, que contrasta amb l’opacitat amb altres temes on hem hagut de desentrellar el que està succeint”, diu Valero.

La Crida, la tercera força en nombre de vots al ple, amb tres regidors, està satisfeta de la seva tasca, segons ha assegurat la regidora Anna Lara. En què se centren? En fiscalitzar els processos que es duen a terme a l’administració i mantenir contactar amb entitats i veïnats. Han presentat 280 preguntes al govern (un terç de les quals no han rebut resposta). “Venen fum però no tenen projectes: per exemple no s’ha fet cap passa per la nova ciutat de la música a l’Eix Macià”, diu Lara. Tampoc veuen creïble el projecte per dur la comissaria de la Policia Municipal al nord o la reconversió del Mercat de Campoamor en un espai cultural:

“No hi ha pla de mandat ni res nou excepte grans titulars als que el PSC ja ens tenia acostumats i al final acabaven en fum. Haurem de veure quants diners públics van quedant pel camí en projectes fum amb calendaris que no es podran complir. Veiem amb preocupació també com volen resoldre els problemes a cop de talonari”, insisteix el regidor i exalcalde Maties Serracant.

Després d’un any “no n’esperem massa d’aquest govern ni de la seva capacitat d’actuació”, diu Serracant. “Que com a mínim deixi que allò que vam preveure tiri endavant i no ho faci encallar. El Pla d’habitatge s’ha de fer, el Pla de Mobilitat s’ha de finalitzar i estava molt avançat i esperem que no es reverteixi la tendència que es va obrir”, ha afegit. Però avisa que no s’està avançant amb rapidesa. “No estem avançant al ritme que s’havia d’avançar i deien que nosaltres érem un govern lent però no estan anant gens ràpid”, segueix Serracant. “Si estiguéssim a govern hauríem avançar més i hauríem seguit planificant”, insisteix.

Foto portada: la portaveu de la Crida, Nani Valero, en un pla abans de la crisi del Covid. Autor: David B. 

Comments are closed.