La Crida vol que l’Ajuntament recuperi la titularitat dels terrenys de l’Aeroport

La Crida per Sabadell portarà al primer ple de l’any 2021, que es realitzarà de forma telemàtica el proper dimarts 12 de gener, una moció perquè l’Ajuntament reclami el retorn de la plena titularitat dels terrenys de l’Aeroport.

La regidora del grup municipal de la Crida, Anna Lara, ha explicat que aquesta moció que es presentarà dimarts. “Igual que va passar amb la Caserna, els terrenys de l’aeroport de Sabadell eren municipals i es van cedir a l’actual Aena perquè es pugui fer una activitat militar. De la mateixa manera que amb la Caserna, es posen uns condicionants perquè aquesta cessió és produeixi mentre sigui essent un equipament militar. A dia d’avui aquestes condicions no hi son i per això els terrenys han de tornar com d’origen a titularitat Municipal”.

En la moció, la Crida per Sabadell demana “que els serveis jurídics de l’Ajuntament cerquin la formula per reclamar la titularitat municipal dels terrenys de l’aeroport a l’Estat Espanyol, en base a les condicions que acordades en el seu moment i que ja s’han extingit”.

Lara ha manifestat que posen sobre la taula “un acord molt senzill, buscant la fórmula que tothom pugui sumar-se en el ple, sense entrar en tecnicismes o sobre el futur de l’Aeroport. Creiem que és el moment idoni per fer-ho ja que està reforçat per posicions dels jutjats sobre la Caserna”.

D’altra banda, la portaveu del grup municipal de la Crida, Nani Valero, ha lamentat que “a priori” el govern municipal no hagi entrat “amb gaire bon peu” al nou any, “col·locant Sabadell al mapa del blackface”.També, han lamentat que en la Junta de Portaveus d’aquest dijous “hagi prosperat” la moció de rebuig a la consulta instada per Nicolás Maduro el desembre passat a Veneçuela, “amb els vots a favor del PSCCiutadans i amb la necessària abstenció de Junts per Sabadell”.

Foto portada: Vista de l’aeroport de Sabadell. Autor: Cedida.

Comments are closed.