CUP. Nerea Bueno

La CUP inicia la campanya pel sí al referèndum

La CUP ha celebrat un acte a Ca n’Oriac per iniciar la campanya pel Sí al referèndum d’independència de Catalunya. Els anticapitalistes defensen el dret de fer el referèndum sense el permís del govern espanyol.

L’animació infantil i la música de Jaume Ibars han estat el preludi de dues converses sobre el referèndum d’autodeterminació de Catalunya que el govern català té previst pel mes de setembre. Seguidament, dues converses sobre els arguments pel sí i els reptes que presenta aquesta empresa han centrat els diàlegs, que han estat seguits per un centenar de persones a la plaça del Pi de Sabadell.

En la primera conversa hi ha participat Nines Maestro, de l’organització revolucionària Red Roja i ex-membre d’Izquierda Unida, i Nestor Salvador, membre de la direcció del Sindicato Andaluz de Trabajadores. Tots dos han explicat els seus motius per defensar el sí al referèndum i a la victòria independentista. Es tracta “d’un moviment d’afirmació democràtica”, ha dit Nines Maestro, que ha afegit que “l’emancipació de la classe treballadora està vinculada a la transició nacional”. En aquest sentit, Nestor Salvador ha explicat perquè un andalús com ell recolza el referèndum i el sí a la independència de Catalunya i els Països Catalans; el motiu és el suport mutu “a la lluita treballadora i al dret a decidir”. “El dret a decidir no és una revolució, és un dret democràtic”, ha manifestat Salvador.

CUP
Nines Maestro i Nestor Salvador, en l’acte. Autora: N. Bueno.

En la segona conversa, entre Anna Gabriel, Albert Boada i Nani Valero, els ponents han explicat què es pot fer des del carrer i des de les institucions per poder fer el referèndum i que guanyi el sí. Des del seu punt de vista, la clau és intentar-ho, lluitar i resistir. D’aquí que la CUP esculli “Sí, perquè viure vol dir prendre partit”, com a eslògan de la campanya que engegaran a partir d’ara, segons ha anunciat la diputada cupaire Anna Gabriel.

Per la seva part, el regidor de Nova Economia i Serveis Centrals de l’ajuntament de Sabadell, Albert Boada, ha explicat que el procés iniciat no s’aturarà malgrat tots els “embats de l’Estat”, perquè aquest procés “serà tant llarg com faci falta, perquè la lluita pels drets socials i la llibertat no té fi”, ha afegit. La visió del carrer i de les entitats l’ha aportat l’activista de la Crida per Sabadell Nani Valero, que s’ha mostrat partidària d’acabar amb l’expressió “‘Això sempre s’ha fet així'”, com a primer pas per a canviar-ho tot. Entre les dues converses el raper sabadellenc ‘Elgio’ ha pogut explicar als assistents perquè l’Audiència Nacional l’acusa d’enaltiment al terrorisme (més info: ‘Un raper de Sabadell, davant l’Audiència Nacional per les seves lletres‘).

Foto portada: Boada, Gabriel i Valero a l’acte d’aquest divendres. Autora: N. Bueno.

Comments are closed.