CUP BBVA Sabadell

La CUP fa campanya protestant contra els desnonaments al BBVA

  • Una dotzena de militants va irrompen a la seu de l’entitat financera

  • La CUP reclama la nacionalització de la banca.

Aquest dimarts, a mig matí, una dotzena de militants de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) van irrompre a l’interior de les dependències del BBVA, la segona entitat financera del país, ubicades al cèntric carrer Alfons XIII.

Allí van desplegar una gran pancarta que denuncia el comportament dels bancs en els desnonaments i es reclamava la nacionalització de banca. D’aquesta manera volien palesar la responsabilitat del sistema financer en l’actual crisi econòmica i la seva manca de sensibilitat social.

Altres militants d’aquesta formació van repartir divers material electoral entre els clients que aquests moments estaven a l’oficina. Després d’un quart d’hora l’interior del banc, van sortir a la porta per continuar distribuint el material electoral.

Acte a l’Àgora

D’altra banda, la CUP ha fet també un acte a l’Àgora de Sol i Padrís, amb Oleguer Presas, Xavi Oca i Víctor López. L’acció ha congregat desenes de persones amb el títol ‘Què farem al Parlament?’. Segons la CUP, l’Àgora s’ha omplert. Han demanat un procés constituent per sortir de la crisi econòmica, democràtica i de l’Estat autonòmic. També han assenyalat que les CUP existeixen des dels 70 i són independentistes molt abans que “alguns se’n fessin” passat aquest 11 de setembre.

Suport de les CAV

Finalment, les CUP han rebut el suport explícit o implícit de cara a les eleccions de diumenge de les Candidatures Alternatives del Vallès que, a Sabadell, estan representades per l’Entesa per Sabadell. De fet, la CUP i l’Entesa havien anat plegades fins que les CUP en van sortir, fa uns anys. L’any 2011 es van presentar per separat a les eleccions municipals. Ara, les Candidatures Alternatives, cadascuna en diversa forma, donen suport a la CUP el #25N o consideren positiva la seva entrada al Parlament.

Foto portada: A.S.

 

Comments are closed.