Foto portada: la nova plaça de l'1 d'octubre. Autor: David B.

La CUP inicia la campanya a Sabadell retirant la placa dedicada al pare de Josep Oliu

Inici imaginatiu de la campanya del 21 de desembre de la CUP a Sabadell. Els anticapitalistes han iniciat la campanya electoral treient la plaça de la plaça Joan Oliu, dedicada al banquer, pare del president del Banc Sabadell, Josep Oliu. Segons han detallat, enviaran la placa a Alacant, on s’ha traslladat la seu social de l’entitat financera d’origen sabadellenc.

A més, els cupaires han penjat una nova placa a la plaça, rebatejada com ‘Plaça de l’1 d’octubre’. A més, hi ha un missatge: “a les víctimes de la repressió exercida pel gover espanyol la tardor del 2017”. El membre sabadellenc de la llista, Xavier Pellicer, explica els objectius de la campanya: “la República l’hem de fer efectiva i l’hem de fer entre tots”, mantenint que “calia un boicot però ha estat impossible fer-ne un de general des del bloc independentista i des del bloc democràtic”.

Missatge clavat en una placa per militants de la CUP. Autor: David B.
Missatge clavat en una placa per militants de la CUP. Autor: David B.

Sabadell té una plaça dedicada a Joan Oliu i Pich des de l’any 2001. Oliu i Pich va ser conseller director general del Banc de Sabadell des de 1977 fins l’any 1990. Va rebre la Medalla de la Ciutat al Mèrit Econòmic i Social i l’any 1991 va rebre també la Creu de Sant Jordi. El seu fill, Josep Oliu, va succeïr-lo com a president del Banc Sabadell, càrrec que ostenta encara. El BS va decidir aquesta tardor traslladar la seva seu social i fiscal a Alacant.

Foto portada: un militant, penjant el nou cartell. Autor: @CUPSabadell via Twitter. 

Comments are closed.