La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, al Joanot Alisanda. Autor: Jordi Vinyets / cedida.

La Fiscalia demana 17 anys de presó per a Forcadell i Cuixart

La Fiscalia ha sol·licitat 25 anys de presó per a l’exvicepresident, Oriol Junqueras, per un delicte de rebel·lió agreujada amb malversació. Per als sabadellencs Jordi Cuixart i Carme Forcadell, així com per a Jordi Sànchez demana 17 anys de presó. Per a la resta de presos (Dolors Bassa, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull) en demana 16 anys.

Per a la resta de membres del Govern en llibertat provisional, la petició és de set anys per malversació i multes de 30.000 euros per desobediència (Carles Mundó, Santi Vila i Meritxell Borràs). En el cas dels membres de la Mesa, entre ells el vallesà Joan Josep Nuet, i Mireia Boya, es sol·licita una multa de 30.000 euros per desobediència (menys per a Nuet, que és de 24.000 euros). En total, les penes sol·licitades per als 18 processats al Tribunal Suprem ascendeixen a 177 anys de presó.

L’advocacia de l’Estat es desmarca de la rebel·lió

Per la seva part, l’Advocacia de l’Estat ha demanat 12 anys de presó per a l’exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i 11 anys i mig per a la resta d’exconsellers presos. A tots ells els acusa de sedició i malversació però descarta la rebel·lió i, per tant, l’existència d’un alçament violent. A més, també rebaixa substancialment la petició respecte de la Fiscalia en el cas de Carme Forcadell, per a qui demana 10 anys per sedició. En el cas de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, demana vuit anys de presó per sedició.

Foto portada: la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, votant l’1-O, al Joanot Alisanda. Autor: Jordi Vinyets / cedida.

Comments are closed.