La jornada comença amb normalitat però tensió en alguns col·legis electorals

  • Els 57 col·legis electorals obren portes a les 9 del matí sense incidències destacables.

  • Tensió entre apoderats de les candidatures en alguns col·legis electorals.

La jornada electoral per escollir la configuració del proper Ajuntament ha començat aquest diumenge amb normalitat als 57 col·legis electorals, que han obert portes sense incidències remarcables.

Més de 153.000 ciutadans estan cridats a les urnes. Alguns dels caps de llista ja han votat i tots ho faran abans del migdia. Hi ha 212 meses electorals en 57 col·legis repartits pels set districtes.

No obstant, ja s’han produït alguns moments de tensió. Segons han apuntat diverses fonts a iSabadell, hi ha problemes entre interventors de diversos partits en diferents col·legis electorals. Especialment es produeix quan la ciutadania pregunta per Podemos. La llista d’Unitat pel Canvi, que té dirigents de Podemos, reivindica el suport de la formació lila, mentre que altres apoderats, especialment els de Guanyem Sabadell i també la Crida, recorden els ciutadans que Podemos no es presenta i que no dóna suport explícit a cap candidatura. En algun cas la discussió ha anat a més.

També al CEIP Teresa Claramunt, al barri de Gràcia, hi ha hagut tensió entre el president d’una mesa i un apoderat de la Crida per Sabadell, que ha acudit amb una samarreta contra la corrupció. Després d’uns segons de tensió, en els que el president de la mesa ha amenaçat amb aturar la votació, la situació s’ha calmat. Es tracta de l’exportaveu de l’Entesa, Isidre Soler, qui ha acudit amb una samarreta amb un missatge contra la corrupció. El candidat del PSC Carlos Corcuera, a l’entrar al col·legi, ha notificat que no podia ser a la sala amb un missatge d’aquestes característiques. El president d’una de les meses, dient que era responsable del centre, l’ha emplaçat a treure’s la samarreta. Un fet que no s’ha produït per part de Soler, qui ha convidat el president de la mesa a trucar els Mossos d’Esquadra. La policia s’ha presentat al col·legi i han enviat una fotografia de la samarreta a la Junta Electoral. Finalment, la Junta ha permès Soler romandre al col·legi amb la samarreta.

Són les eleccions més obertes de la història democràtica de Sabadell. Els caps de llista que han votat han demanat una àmplia participació. Fins les 14 hores no es tindrà el primer avanç de participació.

Foto portada: un ciutadà, en cadira de rodes, votant a l’IES Pau Vila, a Gràcia. Autor: J.d.A.

2 Comments