Foto portada: l'exportaveu del PP a Sabadell, Jordi Soriano. Autor: David B.

La jutgessa del cas Mercuri creu que Soriano va estafar la Seguretat Social

La jutgessa instructora del cas Mercuri, Beatriz Faura, ha oberta una nova peça al cas on implica l’exportaveu del PP a Sabadell, Jordi Soriano. Faura creu que hauria estafat la Seguretat Social, segons ha fet públic la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, acusació popular al cas.

La titular del jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell ha imputat el portaveu del PP a Sabadell entre 2003 i 2011, Jordi Soriano, per estafa a la Seguretat Social. Ha obert una nova peça al cas Mercuri, la número 32. Vol investigar si Soriano va cobrar de forma indeguda una incapacitat permanent absoluta mentre exercia de portaveu popular a l’Ajuntament i realitzava activitats econòmiques i empresarials.

Segons la investigació policial, Jordi Soriano cobrava des del maig de l’any 2006 una pensió de 2.047 euros mensuals per una depressió. Una quantitat econòmica que es va anar revaloritzant, fins els 2.300 euros mensuals l’any 2012. A la vegada, però, era portaveu del PP a Sabadell, i també cobrava una quantitat econòmica mensual a tal efecte. A més, Soriano també mantenia activitat econòmica i empresarial, sense cap declaració de comptabilitat. En aquest sentit, una empresa formada per la dona i fills de Jordi Soriano, Gta Onlae, cobrava per assessoraments verbals a empreses com Torra SA, Constresnius, vinculades a la investigació principal del cas Mercuri,o Premier Life.

Jordi Soriano haurà de comparèixer el dilluns 29 de juny a la comissió sobre el frau fiscal del Parlament de Catalunya. En la seva darrera declaració als Jutjats, Soriano va carregar molt durament contra la jutgessa dient textualment que “no està preparada” per instruir el cas Mercuri i posant en dubte la seva imparcialitat.

Foto portada: l’exportaveu del PP a Sabadell, Jordi Soriano. Autor: David B.

4 Comments