Passeig plaça Major Sabadell

La maqueta del futur passeig no convenç CiU

  • Els nacionalistes faran propostes per millorar el projecte d’urbanització.

  • Creuen que el nou Passeig està mancat d’identitat i personalitat.

Si la setmana passada l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, va presentar davant una setantena de persones el projecte definitiu del futur Passeig de la plaça Major, ara comencen a arribar propostes de millora, malgrat que el procés per definir el Passeig ha estat tan llarg que gairebé acaba amb la paciència de veïns i comerciants.

Convergència i Unió creu que el futur projecte del Passeig té alguns dèficits. Segons el portaveu nacionalista, li manca identitat i personalitat. D’altra banda, estan d’acord amb l’equip de govern que el passeig és un projecte de tota la ciutat però demanen escoltar el veinat de la zona.

Hi ha una sèrie de problemes que amb aquest nou projecte no es resolen, com per exemple, les traves a la sortida sobredimensionada del pàrquing situat al Passeig Manresa, i la convivència mal resolta entre el transport públic, vianants, terrasses, marquesines de busos, taxis i les zones de càrrega i descàrrega”, diu el portaveu de CiU, Carles Rossinyol.

A més, Rossinyol creu que falten espais amb obra i tem que la plaça del Doctor Robert quedi com una plaça de pedra dura. “Amb aquest projecte es corre el risc que el Passeig quedi com una zona de pas i prou”, diu. 

CiU Sabadell
Els cinc regidors de CiU, amb Rossinyol al mig. Foto: CiU

Per això, Convergència i Unió assegura que faran propostes durant les properes setmanes, i diuen que voldrien saber quin és el cost que tindrà aquesta operació urbanística al bell mig de la ciutat.

Poca identitat

CiU assegura que troben a faltar elements identitaris, i recorden que ells van volen recuperar el Templet modernista de Josep Renom per donar personalitat al Centre. Malgrat haver-hi un miler de signatures al darrera donant suport a la proposta, diuen que encara no han rebut cap resposta de l’equip de govern.

El nou passeig

Bàsicament, el projecte presentat aquesta setmana, al que des d’iSabadell vam dedicar una informació més detallada, contempla la unificació d’espais entre la plaça del Doctor Robert i la plaça de l’Àngel. Les voreres estaran a la mateixa alçada pels vianants i pel transport públic. Es recupera un element d’aigua al Passeig i s’intal·la una pèrgola vegetal amb flors i plantes per donar ombra. La plaça de l’Àngel quedarà com una zona de jocs infantils, mentre que la del Doctor Robert quedarà més oberta i unificada. En general, hi ha pocs arbres i l’aspecte serà d’una llarga plaça dura en superfície única.

Comments are closed.