Segon recurs de Serracant per evitar la retirada de la pancarta

Segueix la polèmica per la pancarta que demana Llibertat presos polítics a l’Ajuntament. Mentre la Junta Electoral demana que sigui retirada, el govern municipal ha presentat un segon recurs per anar guanyant temps. Cs assenyala el silenci dels socis de govern no independentistes i també la inacció dels socialistes de Sabadell. Gesa (PP) avisa que si no es treu la pancarta ho farà ell mateix. 

Aquest dilluns en Junta de portaveus, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha assegurat que s’ha presentat un segon recurs davant la Junta Electoral de Zona de Sabadell, que reclama treure la pancarta i els llaços grocs dels equipaments municipals. De moment, i fins que sigui resolt, la pancarta seguirà penjada de l’Ajuntament amb l’acord dels quatre socis de govern.

El portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández, lamenta que s’emprin els serveis tècnics municipals per anar presentant recursos. I assenyala els socis no independentistes del govern, Unitat pel Canvi i Guanyem, pel seu “silenci còmplice amb els seus socis de govern”. També demanen al PSC que deixi d’estar “absent” en la polèmica dels símbols.

“Els socialistes locals no han mogut ni un dit, com si no els importés que l’ajuntament sigui utilitzat com a aparador separatista”, assegura Hernández. El partit taronja manté que “la llei ens empara i l’administració pública té l’obligació de preservar la neutralitat de l’espai i els edificis públics que són de tots els ciutadans i no d’uns pocs sobretot en període electoral”.

Fa dues setmanes que Cs i el PP van demanar retirar la pancarta que fa referència als “presos polítics” i també els llaços grocs dels edificis públics de l’Ajuntament. La setmana passada ho va fer la Junta Electoral. L’Ajuntament va presentar un primer recurs (més info: ‘De quina pancarta amb parla?‘). Després d’un nou requeriment a finals de setmana, ara n’ha presentat un altre.

Gesa: “o la retiren o la retiro”

El portaveu del PP a l’Ajuntament, Esteban Gesa, ha assegurat a aquest digital que Serracant acabarà acatant l’ordre de la Junta Electoral aquesta mateixa setmana. Però avisa que si no ho fa ell mateix acabarà retirant la pancarta amb les seves mans: “ningú em podrà impedir que es faci complir la llei”, ha avisat, empès per la visita de la seva cap de llista a les eleccions generals a Sabadell, Cayetana Álvarez de Toledo (més info: ‘El PP esperona la retirada de llaços: “és un deure cívic”).

Foto portada: la pancarta, aquest dilluns a la tarda. Autor: David B.

Comments are closed.