Foto portada: el president de la FAV, Manuel Navas, i el regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez.

La Plataforma per la Residència Pública declara persona ‘non grata’ al regidor Fernàndez (ERC)

Dura decisió de les entitats que demanen la residència pública del sud. Per insòlita. La Plataforma per la Residència del Sud ha declarat aquest dimarts persona non grata al regidor d’Acció Social, el republicà Gabriel Fernàndez. Les inconcrecions per construir la primera residència pública de Sabadell i les formes “arrogants i de menyspreu a la plataforma” en són la justificació.

Sabadell té zero places de residència pública. És un dèficit històric al que no s’aconsegueix posar remei malgrat tenir terrenys reservats a la Creu de Barberà, i cedits a la Generalitat. A tres anys de l’inici del mandat, i a menys d’un any per a les municipals, tot segueix empantanegat, diuen les entitats, qui no volen ni sentir a parlar que la culpa sigui de l’aplicació de l’article 155, com entenen que insinua el quatripartit. Un argument “grotesc” en opinió de Manuel Navas, president de la Federació d’Associacions de Veïns, qui recorda que fa dècada i mitja que es demana la residència, de caràcter i gestió pública.

Fernàndez: “arrogant” i “menyspreu” a la plataforma

La manca de concrecions del projecte se suma a les males relacions amb el regidor que gestiona la petició, el republicà Gabriel Fernàndez, responsable d’Acció Social. Les relacions són pèssimes. Tant que Fernàndez ja és persona non grata per a la Plataforma: “tenim una profunda discrepància amb la gestió de Fernàndez, per la manca de transparència, arrogància, talant poc transparent i menyspreu a la plataforma”, diu Navas, qui demana a l’alcalde, Maties Serracant, que el rellevi i designi un nou interlocutor entre les dues parts.

Protesta al ple per la residència del sud, a l'octubre de 2016. Autor: David B.
Protesta al ple per la residència del sud, a l’octubre de 2016. Autor: David B.

Navas es mostra molt molest amb una declaracions del regidor on manté que només quatre entitats veinals i la FAV reclamen la residència:  “potser necessita que s’impliqui l’ONU”, diu amb sorna, acusant el regidor de tenir “formes equiparables a la de la dreta”.

La residència, encallada

Les entitats recorden que no s’ha mogut una moció aprovada a finals del 2015, que volia saber on estan els 30 milions d’euros consignats per la Generalitat per a la residència: “seguim reivindicant els 30,2 milions com a punt de partida”. Sigui com sigui en aquest mandat s’ha avançat molt poc. Es va renovar la cessió del local a la Generalitat, perquè si no caducava. Però dues setmanes després, al novembre de 2016, les alarmes van saltar amb una declaracions de la llavors consellera de Benestar Social, Dolors Bassa: “no destinarem ni un euro a totxo per fer residències“. Van saltar tant les alarmes que en pocs dies Bassa va visitar Sabadell per calmar els ànims. Des de Sol i Padrís es va comprometre llavors a incloure una partida als pressupostos de 2017 per posar al dia el projecte. Però res de res. Ara el compromís municipal és fer un estudi sobre com finançar la construcció de l’obra a la tardor. “No tenim res”, lamenta Navas.

Continuar treballant

El regidord’Acció Social, el republicà Gabriel Fernàndez, ha manifestat que “continuarem treballant per fer realitat aquelles coses que semblaven impossibles i que estem intentat fer en aquest mandat, com el Parc Taulí, el soterrament dels FGC o els treballs que estem duent a terme per fer realitat la residència del Sud”.




“Tots els ciutadans tenen dret a expressar el que pensen. No em considero una persona tant important com perquè aquest tema pugui preocupar a la ciutat” i ha conclòs amb paraules d’Oriol Junqueras: “el nostre millor discurs són els nostres fets”.

Foto portada: el president de la FAV, Manuel Navas, i el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez.

Comments are closed.