Foto portada: el portaveu de Cs a l'Ajuntament, Adrián Hernández i la regidora Laura Casado. Autor: J.d.A.

La Policia Municipal segueix sent un “caos”, denuncia Cs

Ciutadans considera que la gestió de la Policia Municipal no millora un cop desallotjat el quatripartit del govern de la ciutat. El portaveu del partit taronja a l’Ajuntament, Adrián Hernández, emplaça el regidor de Seguretat i Civisme, Jesús Rodríguez, a posar-s’hi a fons o a l’alcaldessa a agafar les regnes d’un cos que té manca d’efectius i de material. 

Hernández creu que la policia segueix sent un “caos”. I va a més: amb l’anterior govern hi havia un model policial amb el que no congregaven. “Però almenys hi havia model, un que no compartíem, però hi havia un model; no com ara”, apunta el portaveu de Cs. “Ara la policia segueix sent un caos i no sabem quin tipus de policia vol aquest govern”, afegeix.

Els regidors demanen més lideratge polític del regidor de Seguretat, Jesús Rodríguez, o de la pròpia alcaldessa, Marta Farrés. “No sabem quina estructura volen ni quants inspectors volen… pensàvem que hi hauria lideratge polític i una reestructuració del cos però han passat vuit mesos i res de res”, palesa el portaveu, qui assegura que Farrés és conscient del “malestar” policial.

Hernández apunta diversos dèficits: manca de material (hi ha agents que porten els seus jerseis personals i es posen a sobre l’armilla del cos per manca de peces), falta d’efectius (volen que s’arribi als 275 l’any vinent, tal i com marca el Pla Director, però no tenen cap garantia) o material inutilitzat com alguns vehicles nous, part dels alcoholímetres, un drons que es van comprar i les agendes PDA que es van adquirir l’anterior mandat.

L’ordenança de circulació, una “cortina de fum”

La setmana passada el regidor Jesús Rodríguez va assegurar que la nova ordenança de circulació s’aprovarà en sis mesos però Hernández avisa que és una “cortina de fum” sense més contingut que sortir al pas de “l’alta sinistralitat” que hi ha a la ciutat. “No hi haurà ordenança de circulació aquest any perquè ni tan sols hi ha el grup que l’ha de redactar”, ha avisat.

El regidor de Cs alerta contra els accidents de trànsit i atropellaments i emplaça el govern a recuperar el circuit de seguretat viària i les xerrades a les escoles perquè “les poques que es convoquen s’acaben cancel·lant”.

Foto portada: el portaveu de Cs a l’Ajuntament, Adrián Hernández i la regidora Laura Casado. Autor: J.d.A.