Foto portada: Carme Garcia, a la plaça Sant Roc, l'any 2014. Autor: J.d.A.

La sabadellenca Carme Garcia, directora general de Relacions Institucionals

L’exportaveu d’ICV a Sabadell, Carme Garcia, s’incorpora a l’executiu presidit per Carles Puigdemont de la mà de Raül Romeva. Garcia ha estat nomenada aquest dimarts com a nova directora general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, dins la conselleria d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència.

Carme Garcia va néixer a Badajoz, tot i que va arribar a Sabadell de jove. És funcionària de l’ajuntament de Sabadell des dels anys 80 del segle passat. Ha estat regidora a Sant Quirze i Sabadell, a més de diputada per ICV-EUiA al Congrés dels Diputats entre els anys 2004 i 2007, quan va liderar la llista ecosocialista a Sabadell, obtenint quatre regidors, com també l’any 2011. Garcia va tenir també responsabilitat de govern en el període 2007-2011 a la Diputació de Barcelona, en concret a l’àrea d’Educació. La nova directora general de Relacions Institucionals de la Generalitat va ser portaveu a Sabadell fins l’any 2014, quan va renunciar a l’acta i es va reincorporar a l’estructura funcionarial de Sabadell. El seu testimoni va resultar clau per la investigació policial i judicial que va desembocar finalment en l’anomenat cas Mercuri.

Del federalisme a l’independentisme

Federalista convençuda i gran defensora de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya del 2006, Garcia s’ha anat aproximant a l’independentisme, segons ha dit en diverses ocasions, desenganyada que l’Estat espanyol no canviï la seva relació amb Catalunya. Va formar part del sector sobiranista d’ICV, partit que finalment va abandonar per divergències amb el seu posicionalment respecte al procés sobiranista. És membre del col·lectiu Súmate. En les darreres municipals va fer públic el seu suport a Esquerra Republicana i a l’alcaldable Juli Fernàndez. Poc després va entrar al Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). En la campanya del 27 de setembre, es va mantenir en un segon pla, en la línia oficial de l’ANC de demanar el vot pels partits independentistes sense més concreció. Ara arriba al govern de Junts pel sí de la mà del també exmilitant d’ICV Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals.

Segons ha declarat a iSabadell, Garcia està molt “il·lusionada” amb el nou càrrec, que segons relata inclou les relacions entre el govern i el Parlament de Catalunya, les polítiques de memòria històrica i el Memorial Democràtic.

Foto portada: Garcia, a la plaça Sant Roc, l’any 2014. Autor: J.d.A.

8 Comments