Foto portada: Vehí, en una compareixença de Tanquem els CIEs. Autor: Roser Gamonal /La Directa (cc)

La sabadellenca Mireia Vehí (CUP) serà diputada al Parlament

Sabadell té una nova diputada al Parlament de Catalunya. Es tracta de Mireia Vehí Cantenys, resident a la nostra ciutat, que entra al Parlament en substitució dels dimitits parlamentaris de la Candidatura d’Unitat Popular en virtut del pacte amb Junts pel sí.

Vehí va ser la número 8 a les llistes de la CUP-Crida Constituent a la província de Barcelona en les eleccions del 27 de setembre. Ara entra al Parlament després de la sortida de Julià de Jòdar i Joan Manel Busqueta de resultes de l’acord signat amb Junts pel sí per desencallar la investidura del president de la Generalitat.

Segons el seu perfil al web de la CUP, Mireia Vehí és sociològa per la UAB, nascuda l’any 1985 a Vilafant (Alt Empordà) i viu des de fa un any a Sabadell. És especialista en migracions, drets humans, gènere i interculturalitat. Va estar vinculada al moviment okupa de Granada entre 2007 i 2010, militant al barri del Poble-sec de Barcelona, de Tanquem els CIEs i altres moviments pels drets i llibertats a la capital catalana. A més ha estat vinculada a la Cooperativa Eines i l’economia social a l’Empordà. Ha treballat al Centre d’Estudis Africans i Interculturals i des  de fa un any ho fa a l’ajuntament de Barcelona dins el programa BCN Interculturalitat. Milita a la Crida per Sabadell.

Els altres diputats sabadellencs

La militant de la CUP i la Crida per Sabadell serà la cinquena diputada sabadellenca en l’actual Parlament. A més hi ha la presidenta del Parlament, Carme Forcadell (Junts pel sí), el socialista Pol Gibert i dos diputats de Ciutadans: Joan García (portaveu a l’Ajuntament) i Laura Vílchez. És el parlament amb més presència local de la història.

Foto portada: Vehí, en una compareixença de Tanquem els CIE. Autor:  Roser Gamonal /La Directa (cc)

Comments are closed.