L’acusació popular al cas Mercuri no descarta l’ingrés a presó de Manuel Bustos

L’advocat de l’acusació popular del cas Mercuri, Raul García Barroso, considera “gens descartable” que el jutge decreti l’ingrés a presó de Manuel Bustos si el judici per la retirada de multes de trànsit a familiars previst per la propera primavera acaba amb una condemna.

La plataforma demana per a Bustos fins a quatre anys de presó per tràfic d’influències (dos anys per cada multa). Barroso assegura que aquesta peça de la trama és una de les que compten amb més “material probatori” per demostrar que “presumptament va existir una actuació irregular per part dels acusats”. En aquesta línia Barroso indica que és “poc probable” que el jutge torni a contemplar alguna mesura atenuant, com sí ha passat amb sentencia de 16 mesos per un delicte de tràfic d’influències en la contractació d’una persona a l’ajuntament de Montcada i Reixac. En aquest cas, l’exalcalde de Sabadell ha assistit a un curs de 50 hores sobre anticorrupció que li ha permès reduir el període per suspendre l’entrada a presó a dos anys (més info: ‘Així està avui el cas Mercuri‘).

García Barroso ha participat en l’acte organizat per la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció en motiu dels cinc anys de l’esclat del cas, celebrat al cafè-teatre Àgora del centre cívic de Sant Oleguer, davant mig centenar de persones. L’acte ha estat conduït per la periodista Gemma Garcia i s’ha passat el documental Herois. S’ha finalitzat amb un col·loqui amb els seus directors, Santiago Torres i Ramón Vallès, i l’exinterventora de l’ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Maite Carol, qui va denunciar les pràctiques de l’exalcalde Bartomeu Muñoz, implicat al cas Pretòria.

Foto portada: l’advocat Raúl García Barroso, aquest vespre.

Comments are closed.