L’acusació popular demana dos anys de presó per als Bustos i Dani Fernández

  • Sabadell Lliure de Corrupció sol·licita inhabilitar per sis anys els tres polítics imputats per tràfic d’influències.

  • A més, demanen una dècada d’inhabilitació per a l’alcaldessa de Montcada, per prevaricació.

L’acusació particular al cas Mercuri, exercida per la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, demana una pena de dos anys de presó, sis d’inhabilitació per exercir càrrecs públics i una multa de 52.000 euros per als imputats per tràfic d’influències Manuel Bustos, Paco Bustos i Daniel Fernández en una de les 32 peces del cas Mercuri. L’acusació particular demana també 10 anys d’inhabilitació per a Maria Elena Pérez, imputada per prevaricació.

Després que el magistrat instructor del cas, Joan Manel López Abril, donés per tancada la instrucció, l’acusació particular ha presentat aquest divendres l’escrit d’acusació (més info: ‘Els Bustos, Fernández i Pérez són a un pas de la banqueta dels acusats‘). Demanen la pena màxima de cada un dels presumptes delictes pels quals estan imputats els càrrecs públics en la peça 5 del cas Mercuri, que jutjarà la presumpta col·locació fraudulenta d’una alt càrrec a l’ajuntament de Montcada i Reixac (més info: ‘El sumari de Mercuri’: “Llámala… y si no, la apretamos un poco”).

Tres polítics estan imputats per tràfic d’influències. Són el diputat Daniel Fernández (PSC), antic secretari d’Organització socialista; l’exalcalde de Sabadell i actual regidor, Manuel Bustos; i el primer secretari del PSC Vallès Sud i regidor a Sabadell, Paco Bustos. Pels tres la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l’acusació popular, demana una pena de dos anys de presó i sis anys d’inhabilitació per a càrrec públic. A més, demanen una multa de 52.000 euros per a cada un dels processats. En el cas de l’alcaldessa de Montcada, Maria Elena Pérez (PSC), que està imputada per prevaricació, l’acusació popular demana una inhabilitació de 10 anys.

A banda de l’escrit de l’acusació popular, la Fiscalia Anticorrupció també ha de presentar el seu escrit d’acusació, mentre que les defenses també tenen dret a presentar els seus escrits de defensa. Després de fer una interlocutòria amb el processament, s’obriria data per a la vista oral.

Quatre polítics amb càrrec públic

Malgrat les imputacions i a un pas de ser processats, els quatre polítics mantenen els seus càrrecs públics. Pérez ja ha estat ratificada pel Consell Nacional del PSC com candidata a revalidar l’alcaldia l’any vinent. Fernández manté el seu escó de diputat al Parlament. Manuel Bustos continua com a regidor a Sabadell i és adjunt a la vicepresidència cinquena de la Diputació de Barcelona, mentre que Paco Bustos segueix sent regidor a Sabadell, representant de l’Ajuntament al Consell Comarcal i és assessor del PSC a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En aquest cas tampoc ha deixat els seus càrrecs al partit malgrat ser imputat i encara és primer secretari de la federació Vallès Sud.

Foto portada: Manuel Bustos, Paco Bustos, Daniel Fernández i Maria Elena Pérez.

2 Comments