Lafuente (UAB): “tenim l’oportunitat de tenir un gran campus de salut i tecnologia a Sabadell”

Primera reunió de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, amb el nou rector de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que no només té campus a Sabadell, al barri de Covadonga, sinó que està interessada en ampliar els seus estudis a la ciutat. El teló de fons és la voluntat municipal, i acadèmica, d’acollir estudis públics d’infermeria, a poder ser a la nau Artextil, de propietat municipal. 

El posicionament polític està fet pel ple, i de forma unànime. Però el camí és llarg i costerut. L’Ajuntament, la UAB i la Corporació Sanitària Parc Taulí apreten per acollir els estudis. En la reunió entre Farrés i el nou rector, Javier Lafuente, ha estat el tema estrella. Les tres parts volen que els estudis siguin públics i han de permetre tenir una Escola d’Infermeria al Vallès Occidental. Una professió, a més, que s’ha relevat com a cabdal en la crisi de la Covid-19, que també ha deixat clara la manca de personal disponible. L’Ajuntament posa en valor que ubicar la futura escola a Sabadell ajudaria a equilibrar la presència d’equipaments estratègics en l’àmbit de la Regió Metropolitana de Barcelona, fugint del barcelocentrisme.

“És una oportunitat per crear un gran campus dedicat a salut i tecnologia a través de la creació d’un grau d’infermeria a Sabadell”, diu Lafuente. “Tenim la voluntat, podem crear sinergies amb l’Autònoma i l’Hospital Parc Taulí i tenim l’espai per tirar endavant el projecte”, afegeix Farrés.

El campus de la UAB a Sabadell comprèn la Facultat d’Economia i Empresa i l’Escola d’Enginyeria, al barri de Covadonga. I també els estudis de la Unitat Docent Parc Taulí-UAB de la Facultat de Medicina. La presència universitària a la ciutat es completa amb els estudis de l’Escola Superior de Disseny (ESDi), vinculada a la Universitat Ramon Llull (URL).

Foto portada: la nau Artextil, que podria acollir la futura Escola d’Infermeria de la UAB. Autor: David B. 

Comments are closed.