Guerrero, Boada i Fernàndez

L’Ajuntament assegura desconéixer que un directiu va denunciar irregularitats d’SMATSA davant la policia

El regidor de Nova Economia i Serveis Centrals, Albert Boada, assegura que el govern municipal desconeixia que un directiu municipial hagués denunciat presumptes irregulariats tant en la concessió com en la prestació de serveis per part d’SMATSA, com ha revelat el grup de CiU aquest matí (més info: ‘Més zones fosques en la polèmica amb SMATSA‘). Boada contextualitza el seu cessament en la legítima competència del govern per organitzar l’estructura municipal.

CiU manté que el govern té un triple discurs en allò relatiu al conflicte d’SMATSA: per un costat, acusar l’empresa d’irregularitats, per altra banda mantenir que el contracte va ser mal plantejat pel propi consistori i finalment depurar els treballadors que denuncien les presumptes irregularitats. Seria el cas de Francesc Patrís, responsable adjunt d’Espai Públic fins el passat mes de novembre i cessat del seu càrrec dos mesos despres de portar els fets als Mossos.

El regidor de Nova Economia i Serveis Centrals, Albert Boada, manté que el govern té dret a organitzar l’estructura municipal de la forma que millor serveixi al bon funcionament de l’Ajuntament. Patrís ha denunciat el consistori per assetjament laboral. Assegura que el govern treballa “a fons” per revisar el contracte de neteja viària i recollida d’escomprar i tot el que se’n deriva però nega saber-ne res de la denúncia davant la policia:

L’Ajuntament no n’ha tingut mai cap trasllat ni notificació; ni per part del treballador, ni per part dels Mossos ni de cap jutjat” de la denúncia de Patrís davant dels Mossos.

Descarta aportar més dades en relació al persona, per garantir la confidencialitat de les dades personals i laborals i el dret a la intimitat. I assegura que si hi ha denúncies per assetjament laboral s’activen els protocols pertinents. “El que no farà mai aquest govern és explicar que existeix un procediment obert per mobbing, i molt menys explicar-ne els motius, el denunciant, o el denunciat”, manté el regidor.

Foto portada: Boada, al centre, fa algunes setmanes. Autor: David B.

4 Comments